Πόλεμος στο Ισραήλ: Απαγορεύτηκαν και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απαγορεύτηκαν και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Την ώρα που συνεχίζει να εξελίσσεται ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς, η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, υπό τον φόβο ταραχών.

Μετά τη Γαλλία, που απαγόρευσε χθες τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, στην ίδια κίνηση προχώρησε σήμερα και η Γερμανία, για λόγους ασφαλείας καθώς αυξάνονται τα περιστατικά αντισημιτισμού, λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε νωρίτερα απόψε τις τοπικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας, πιθανών αντισημιτικών συνθημάτων ή εξύμνησης της βίας. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, επειδή διαδηλωτές έκλεψαν ή έκαψαν σημαίες του Ισραήλ.

Μεγάλη διαδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί απόψε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο, η οποία τελικά απαγορεύτηκε, ενώ στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, η συγκεκριμένη απόφαση δεν σημαίνει πως θα απαγορευτούν καθολικά οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις. 

«Στη Γερμανία ο καθένας επιτρέπεται να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και να διαδηλώνει ειρηνικά. Αλλά όπου ξεπερνιούνται τα όρια, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα. Τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή για την υποκίνηση αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών εκδηλώσεων και καμία ανοχή -αυτό είναι αυτονόητο- για τη βία. Πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι επιλογές της αστυνομίας, σε περίπτωση που δοξάζεται η τρομοκρατία της Χαμάς», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM