Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε συνεργάτη του Αμπράμοβιτς ανήκει το αεροπλάνο που κατάσχεσε η Βρετανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε συνεργάτη του Αμπράμοβιτς ανήκει το αεροπλάνο που κατάσχεσε η Βρετανία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ASSOCIATED PRESS
0

Στον δισεκατομμυριούχο Γιουτζίν Σβίντλερ, συνεργάτη του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ανήκει το αεροπλάνο που κατέσχεσε η Βρετανία, στο πλαίσιο νέων κυρώσεων στις αερομεταφορές που δίνουν στις αρχές την εξουσία να κρατούν οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος και να απαγορεύουν εξαγωγές στη Ρωσία αγαθών που σχετίζονται με την αεροπορία ή το διάστημα.

Τα μέτρα για την ενίσχυση της δράσης εναντίον ρωσικών αεροσκαφών καθιστούν ποινικό αδίκημα οποιαδήποτε πτήση ή προσγείωση ρωσικού αεροσκάφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει οποιοδήποτε αεροσκάφος ανήκει, επιχειρεί ή είναι ναυλωμένο από οποιονδήποτε συνδέεται με τη Ρωσία ή από καθορισμένα άτομα ή οντότητες και θα περιλάβει την εξουσία να τίθεται υπό κράτηση οποιοδήποτε αεροσκάφος ανήκει σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Ρωσία, αναφέρει σε δήλωσή του το Φόρεϊν Όφις.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε πως ένα αεροσκάφος έχει ήδη κατασχεθεί στο αεροδρόμιο του Φάρνμπορο στη νότια Αγγλία ενώ διεξάγονται περαιτέρω έρευνες.

Βρετανική κυβερνητική πηγή διευκρίνισε πως το ιδιωτικό τζετ συνδέεται με τον Γιουτζίν Σβίντλερ, έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματικό συνεργάτη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Σβίντλερ για να σχολιάσει.

«Ξέρουμε πως το αεροπλάνο δεν ανήκει σε κάποια ρωσική εταιρεία, πρόκειται μάλλον για ένα αεροσκάφος νηολογημένο στο Λουξεμβούργο. Πραγματοποιούμε περαιτέρω ελέγχους πριν το απελευθερώσουμε», δήλωσε ο Σαπς στο ραδιοσταθμό LBC.

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως εργάζεται με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να αποσαφηνίσει λεπτομέρειες για το αεροσκάφος, το οποίο είναι καταγεγραμμένο στην Global Jet Luxembourg.

«Η απαγόρευση αεροπλάνων με σημαία Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το γεγονός ότι καθίσταται ποινικό αδίκημα η πτήση τους στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου θα προκαλέσει περισσότερο οικονομικό πόνο στη Ρωσία και σ' αυτούς που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε πως θα ανακοινώσει σήμερα νέα νομοθεσία για την εφαρμογή των μέτρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα - Στο Κάιρο η αντιπροσωπεία της Χαμάς

Διεθνή / ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα - Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς

«Μια κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων θα μπορούσε να αρχίσει σήμερα στη Γάζα, αν η Χαμάς δεχόταν να απελευθερώσει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία ευάλωτων ομήρων», τόνισε αξιωματούχος των ΗΠΑ
NEWSROOM
Οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον - Η νέα απάντηση του παλατιού

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Πληθαίνουν οι φήμες για την υγεία της- Η νέα απάνηση του παλατιού

Θεωρίες συνωμοσίας, φήμες που οργιάζουν αλλά και πλήθος νέων σεναρίων κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στην Κέιτ Μίντλετον
NEWSROOM