Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ για Κίνα: «Βαθύτατα ανησυχητική η ευθυγράμμιση με τη Ρωσία»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Κίνα: «Ανησυχητική η ευθυγράμμιση με τη Ρωσία» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

«Βαθύτατα ανησυχητική» θεωρούν οι ΗΠΑ την ευθυγράμμιση της Κίνας με τη Ρωσία απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό ανέφερε απόψε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ρώμη ένας σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν με ένα ανώτατο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν οδήγησε στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Η συζήτηση μεταξύ του Τζέικ Σάλιβαν και του Γιανγκ Τζιετσί κράτησε επτά ώρες και ήταν «έντονη» και «πολύ ειλικρινής».

Η ίδια πηγή διαβεβαίωσε πάντως ότι η συνάντηση αυτή προετοιμαζόταν από τον Δεκέμβριο.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από το Πεκίνο για την εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει διαψεύσει αυτήν την πληροφορία, όπως και η Κίνα που κατηγόρησε τους Αμερικανούς ότι διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».

Την Κυριακή, ο Σάλιβαν προειδοποίησε το Πεκίνο ότι οι ΗΠΑ «δεν θα αφήνουν καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες της Ρωσίας» λόγω των οικονομικών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί. Μέχρι τώρα πάντως η Ουάσινγκτον δεν έχει διευκρινίσει τι μέτρα θα μπορούσε να λάβει.

Από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, το Πεκίνο έχει αποφύγει να ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τον στρατό του από την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM