Πόλεμος στην Ουκρανία: Το BBC ανέστειλε τη λειτουργία του στη Ρωσία - Αποσύρει τους δημοσιογράφους από τη χώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το BBC ανέστειλε τη λειτουργία του στη Ρωσία - Αποσύρει τους δημοσιογράφους από τη χώρα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Το BBC ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι απέσυρε τους δημοσιογράφους του από τη Ρωσία και πως ανέστειλε προσωρινά τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς αξιολογεί τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές αρχές, εν μέσω των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

«Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο ποινικής δίωξης απλώς και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι σε ανακοίνωσή του.

«Θα ήθελα να επαινέσω όλους αυτούς, για τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό τους", ανέφερε.

Αποσύρει θέματα για την Ουκρανία η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta - Λόγω λογοκρισίας

Την ίδια στιγμή, η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, ο διευθυντής της οποίας Ντίτρι Μουράτοφ τιμήθηκε πέρυσι με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τα θέματά της που αναφέρονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία λόγω του καθεστώτος λογοκρισίας.

Η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να γράφει για τις συνέπειες που αντιμετωπίζει η Ρωσία, περιλαμβανομένης της εμβάθυνσης της οικονομικής κρίσης, και για τις διώξεις των διαφωνούντων.

«Ο νόμος που επιβάλλει κυρώσεις για τις "ψευδείς ειδήσεις" σχετικά με τη δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τέθηκε σε ισχύ (...) είμαστε υποχρεωμένοι να αφαιρέσουμε μεγάλο μέρος του περιεχομένου. Αλλά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ρωσική εφημερίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM