ΤΕΜΠΗ

Πωλήθηκε ο Observer, η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

Πωλείται ο Observer, η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: X (πρώην Twitter)
0

Ο Guardian συμφώνησε στην πώληση της εφημερίδας The Observer στην Tortoise Media.

Ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης Guardian (GMG) και η βρετανική εταιρεία που κατέχει τα δύο μέσα (Guardian και Observer), Scott Trust, συμφώνησαν να πωλήσουν την παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο, στη νεοφυή επιχείρηση Tortoise Media, όπως ανέφεραν σήμερα οι δύο όμιλοι.

Η Tortoise έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια στερλίνες για να επενδύσει στην ανανέωση του Observer, ανέφερε. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Scott Trust θα αποκτήσει επίσης, μειοψηφικό μερίδιο στην Tortoise και ένας εκπρόσωπος θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Tortoise, αλλά και στη συντακτική επιτροπή, ανέφερε η Tortoise.

Την Tortoise Media ίδρυσε το 2019 ο Τζέιμς Χάρντινγκ, ένας πρώην διευθυντής της εφημερίδας Times και του BBC News, μαζί με τον Μάθιου Μπαρζούν, πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Trust είπε ότι το νέο μοντέλο ιδιοκτησίας θα «προστάτευε το μέλλον του Observer, υπερασπίζοντας τη φωνή των φιλελεύθερων αξιών και επενδύοντας στην εξαιρετική δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα θα χτίσει την ψηφιακή του κοινότητα».

«Γνωρίζαμε ότι χρειαζόμασταν τον σωστό συνδυασμό πόρων και δέσμευσης για να δημιουργήσουμε μια νέα πλατφόρμα για τον Observer», δήλωσε ο πρόεδρος της Scott Trust, Ole Jacob Sunde, απαιτώντας ο «σύμμαχος να έχει επαρκή χρηματοδότηση, μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και να σέβεται τη συντακτική ανεξαρτησία και τις φιλελεύθερες αξίες. Πιστεύω ότι το βρήκαμε στην Tortoise Media. Ανυπομονούμε να γίνουμε μέρος της επόμενης φάσης στο ταξίδι του Observer».

Με πληροφορίες από Guardian

 
 
Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM