Πωλείται το διάσημο σπίτι από την ταινία «The Goonies»

Πωλείται στο διάσημο σπίτι από την ταινία «Goonies» Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Το παλιό βικτοριανό σπίτι που εμφανίζεται στην ταινία των 80s «The Goonies» πωλείται και οι υποψήφιοι αγοραστές σκέφτονται να το κάνουν πιο προσιτό στο κοινό.

«Φαίνεται ότι είναι πρόθεσή τους να μπορέσουν να ανοίξουν το σπίτι λίγο περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση το κοινό» όπως επιβεβαίωσε ο μεσίτης του ακίνητου.

Το σπίτι του 1896 με την εκπληκτική θέα στον ποταμό Κολούμπια έχει καταχωρηθεί με ζητούμενη τιμή 1,7 εκατ. δολ, στο Zillow. Εκεί περιγράφεται ως κτίριο «γεμάτο ιστορία, νοσταλγία και εμβληματικό επίπεδο φήμης».

Από τότε που η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το 1985, οι θαυμαστές συρρέουν στο σπίτι, στο ιστορικό λιμάνι της Αστόρια του βορειοδυτικού Όρεγκον. Η πόλη γιορτάζει την Ημέρα των Goonies στις 7 Ιουνίου, ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, και χιλιάδες συρρέουν κάθε χρόνο για τις εκδηλώσεις.

Η ιδιοκτήτρια Sandi Preston ήταν αρκετά φιλόξενη με τους επισκέπτες και φανς της ταινίας ως το 2015. 

Τότε, στην 30ή επέτειο από την κυκλοφορία της ταινίας, σχεδόν 1.500 άτομα συνέρρεαν καθημερινά σπίτι της και εκείνη αναγκάστηκε να βάλει πινακίδες που απαγόρευαν στους επισκέπτες να μπαίνουν στην ιδιοκτησία της.

Όμως τον περασμένο Αύγουστο το σπίτι άνοιξε ξανά για το κοινό.

Οι αξιωματούχοι της πόλης, προσπαθούν εδώ και καιρό να μεσολαβήσουν μετά από εντάσεις μεταξύ των κατοίκων και των θαυμαστών της ταινίας, που ελπίζουν να δουν και να φωτογραφίσουν την τοποθεσία.

«Η ιδιοκτήτρια αυτού του σπιτιού από το The Goonies είναι φαν της ταινίας και απολαμβάνει να συνομιλεί με επισκέπτες που κάνουν το ταξίδι στην Αστόρια για να δουν τα μέρη που γυρίστηκε, όπως μπορείτε να φανταστείτε, όμως είναι δύσκολο να συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι στον προσωπικό της χώρο κάθε μέρα», έγραψε το Εμπορικό Επιμελητήριο Astoria-Warrenton τον Αύγουστο σε μια σελίδα στο Facebook που διαχειρίζεται και ονομάζεται Goonies Day.

Στην ταινία, που βασίζεται σε μια ιστορία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο νεαρός τότε Σον Άστιν, ο Τζος Μπρόλιν, ο Κόρι Φέλντμαν και οι φίλοι τους μέσα από αρκετές περιπέτειες ανακαλύπτουν έναν παλιό χάρτη θησαυρού που θα τους επιτρέψει να να σώσουν τη γειτονιά τους «Goon Docks».

Η Αστόρια και η απόκρημνη ακτογραμμή της χρησίμευσαν ως φόντο για πολλές γνωστές ταινίες από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, μεταξύ αυτών και ο «Μπάτσος του Θηριοτροφείου» με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Προς το παρόν, οι πιθανοί αγοραστές του εμβληματικού σπιτιού των Goonies δεν φαίνεται να θέλουν να κάνουν το σπίτι, κύρια κατοικία, όπως δήλωσε ο μεσίτης αφήνοντας υπονοούμενα ότι ίσως και να παραμείνει ένας χώρος ανοιχτός για το κοινό.

«Είναι μια διασκεδαστική αγορά», είπε ο Μίλερ. «Όποιος αγοράσει το σπίτι θα έχει μια σχετικά σταθερή ροή εξαιρετικά χαρούμενων ανθρώπων που περνούν για να εκπληρώσουν τα παιδικά τους όνειρα».

Πωλείται στο διάσημο σπίτι από την ταινία «Goonies» Facebook Twitter

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ