Το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κίνημα θεωρείται ευρέως το μεγαλύτερο νεοναζιστικό κίνημα στις ΗΠΑ και ισχυρίζεται πως όσα έγιναν στο Σάρλοτσβιλ ήταν μόνο η αρχή.

 

Πρόσφατα, το ΕΣΚ προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του ώστε να κάνει ένα βήμα προς την κυρίαρχη πολιτική. Με την υποψηφιότητα και μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, είδε μια ευκαιρία ως προς τον στόχο αυτό. Η σκληρή γραμμή του Τραμπ, το μήνυμα «Πρώτα η Αμερική» φάνηκε να ευθυγραμμίζονται με την λευκή εθνικιστική ιδεολογία του κινήματος. Έτσι το ΕΣΚ ξεφορτώθηκε τη σβάστικα ως σύμβολο αλλά όχι και τον θεμελιώδη ρατσισμό και το μίσος. Και στη συνέχεια ήρθε το Σάρλοτσβιλ...

 

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από το κίνημα; Το όνομά του είναι ο Jeff Schoep και ηγείται της οργάνωσης από το 1994. Ενώ υποστηρίζει ότι η οργάνωση είναι μια λευκή ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων, η σύνδεσή του με την Κου Κλουξ Κλαν και η δημόσια ρητορική του αποδεικνύουν το αντίθετο. Το Vocativ ακολούθησε τον Schoep σε πολλά γεγονότα τον περασμένο χρόνο και είδε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ο ηγέτης, που ο ίδιος ονομάζεται διοικητής, μιας νεοναζιστικής ομάδας προσπαθεί να «κουκουλώσει» μια ιδεολογία μίσους και αποκλεισμού.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr