Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν

Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν Facebook Twitter
4

Μία λίστα με τα λιγότερο ή περισσότερο φιλικά προς τη Ρωσία κόμματα δημοσιεύει ο Economist, τοποθετώντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, με τη συμμετοχή δύο κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

«Λαϊκά κόμματα, τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά, πολλά υπέρ της Ρωσίας, είχαν καλή επίδοση στις περασμένες ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου το ένα τέταρτο των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο», σημειώνει σε άρθρο του ο Economist, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός έχει αυξήσει τους φόβους για τη δημιουργία ενός συνεκτικού φιλορωσικού μπλοκ στο Στρασβούργο.

Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν Facebook Twitter

Στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ «κλίνει προς τη Ρωσία. Στις 11 Φεβρουαρίου ο Νίκος Κοτζιάς, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, πήγε στη Μόσχα -η πρώτη του επίσκεψη σε ένα ξένο κράτος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχρός ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, και αντίθετος με την επέκταση τους», αναφέρει το άρθρο.

Ο Economist σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι και το Podemos στην Ισπανία, που βρίσκεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, είναι σε γενικές γραμμές φιλορωσικό, ενώ ο αρχηγός του έχει κατηγορήσει τη Δύση για διπλά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση της Ρωσίας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Με ποια κριτήρια; Όταν λέμε φιλορώσος τι εννοούμε; Όποιος δεν είναι μαζί μας και μας κάνει κριτική είναι φιλορώσος και πουτινικός, εγώ αυτό καταλαβαίνω. Για τα άλλα κόμματα δεν ξέρω, ίσως επειδή ανήκουν στην ακροδεξιά (για όσα είναι ακροδεξιά ή δεξιά, δεν γνωρίζω όλα τα κόμματα)να τους αρέσει ο αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης του Πούτιν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το PODEMOS βρίσκεται για άλλους λόγους στη λίστα.
Καλά κι εσύ, προφανώς δεν αναφέρεται στην πολιτική που ασκούν εσωτερικά. Δεν υπάρχει νομίζω σοβαρός άνθρωπος που να συγκρίνει Ομπάμα με Πούτιν στα ανθρώπινα διακαιώματα, τις ελευθερίες, ακόμη και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις του πρώτου σε σχέση με τον δεύτερο. Στο εξωτερικό και οι δύο νομίζω ότι παίζουν περίεργο ρόλο.