Το Playboy επιστρέφει στο Χρηματιστήριο

Το Playboy επιστρέφει στο Χρηματιστήριο Facebook Twitter
0

Η Playboy Enterprises, εκδότρια εταιρεία του διάσημου περιοδικού, ετοιμάζεται να εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς θα συγχωνευτεί με μια «εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού» (Spac).


Το διάσημο περιοδικό, η έντυπη έκδοση του οποίου ανεστάλη τον Μάρτιο υπέρ της ψηφιακής, ανέφερε σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι θέλει να εισέλθει στο Χρηματιστήριο «για να επωφεληθεί από το απασχολούμενο κεφάλαιο και να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων», σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Playboy Μπεν Κον.


Ο ιδρυτής του Χιου Χέφνερ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο το 2011.


Σήμερα, η Playboy Enterprises ανακοίνωσε το πρώτο βήμα της διαδικασίας: τη συμφωνία με την Mountain Crest Acquisitions, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε για να αποτελέσει το «όχημα» άλλων ομίλων και βρίσκεται ήδη, από τον Ιούνιο, στον Nasdaq.


Η εξαγορά του Playboy ανέρχεται σε 381 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβανομένης μιας ανάληψης χρέους ύψους 142 εκατομμυρίων, διευκρίνισαν οι δύο εταιρείες.


«Το Playboy είναι μια μοναδική και ακαταμάχητη επενδυτική εταιρεία με μία από τις πιο αναγνωρισμένες φίρμες στον κόσμο», επισήμανε ο Σούγινγκ Λιου, διευθύνων σύμβουλος της "Spac", Mountain Crest Acquisition.


«Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα όπου όλος ο κόσμος μπορεί να αναζητά την ευχαρίστηση», υπογράμμισε ο Μπεν Κον.


Το περιοδικό, που είναι αφιερωμένο στον ερωτισμό και γνωστό παντού χάρη στο λογότυπό του, ένα κουνελάκι με παπιγιόν, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 180 χώρες.


Κατά τη διάρκεια των 70 ετών έκδοσής του, έχει δεχθεί επανειλημμένα σφοδρές κριτικές για το περιεχόμενό του. Είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1953, με τη Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλό του.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM