Το Playboy επιστρέφει στο Χρηματιστήριο

Το Playboy επιστρέφει στο Χρηματιστήριο Facebook Twitter
0

Η Playboy Enterprises, εκδότρια εταιρεία του διάσημου περιοδικού, ετοιμάζεται να εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς θα συγχωνευτεί με μια «εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού» (Spac).


Το διάσημο περιοδικό, η έντυπη έκδοση του οποίου ανεστάλη τον Μάρτιο υπέρ της ψηφιακής, ανέφερε σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι θέλει να εισέλθει στο Χρηματιστήριο «για να επωφεληθεί από το απασχολούμενο κεφάλαιο και να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων», σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Playboy Μπεν Κον.


Ο ιδρυτής του Χιου Χέφνερ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο το 2011.


Σήμερα, η Playboy Enterprises ανακοίνωσε το πρώτο βήμα της διαδικασίας: τη συμφωνία με την Mountain Crest Acquisitions, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε για να αποτελέσει το «όχημα» άλλων ομίλων και βρίσκεται ήδη, από τον Ιούνιο, στον Nasdaq.


Η εξαγορά του Playboy ανέρχεται σε 381 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβανομένης μιας ανάληψης χρέους ύψους 142 εκατομμυρίων, διευκρίνισαν οι δύο εταιρείες.


«Το Playboy είναι μια μοναδική και ακαταμάχητη επενδυτική εταιρεία με μία από τις πιο αναγνωρισμένες φίρμες στον κόσμο», επισήμανε ο Σούγινγκ Λιου, διευθύνων σύμβουλος της "Spac", Mountain Crest Acquisition.


«Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα όπου όλος ο κόσμος μπορεί να αναζητά την ευχαρίστηση», υπογράμμισε ο Μπεν Κον.


Το περιοδικό, που είναι αφιερωμένο στον ερωτισμό και γνωστό παντού χάρη στο λογότυπό του, ένα κουνελάκι με παπιγιόν, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 180 χώρες.


Κατά τη διάρκεια των 70 ετών έκδοσής του, έχει δεχθεί επανειλημμένα σφοδρές κριτικές για το περιεχόμενό του. Είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1953, με τη Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλό του.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM