Πίτερ Νάιγκαρντ: Έφοδος του FBI στα γραφεία του γκουρού της μόδας μετά τις κατηγορίες για sex trafficking

Πίτερ Νάιγκαρντ: Έφοδος του FBI στα γραφεία του γκουρού της μόδας μετά τις κατηγορίες για sex trafficking Facebook Twitter
0

Έφοδο πραγματοποίησαν οι Αρχές στις ΗΠΑ στα γραφεία του γκουρού της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ, στο Μανχάταν, στο πλαίσιο των ερευνών για sex trafficking.

Ειδικότερα, το FBI και η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξέδωσαν ένταλμα έρευνας την Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών με την έφοδο να γίνεται στο πλαίσιο των κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο 77χρονος Πίτερ Νάιγκαρντ μετά από μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίoν του από 10 γυναίκες. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.

Ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, που είχε συνδεθεί με τον πρίγκιπα Άντριου, ερευνάται από την ειδική ομάδα για την εκμετάλλευση παιδιών του FBI και την αστυνομία της Νέας Υόρκης τους τελευταίους πέντε μήνες. Σημειώνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνών του FBI για trafficking, το 2015 και το 2017.


Εκπρόσωπος του Νάιγκαρντ σε δήλωσή του ανάφερε ότι ο πολυεκατομμυριούχος «αποδέχεται την ομοσπονδιακή έρευνα, περιμένοντας να 'καθαρίσει' το όνομά του» ενώ πρόσθεσε ότι ο Νάιγκαρντ «δεν έχει κατηγορηθεί, δεν είναι υπό κράτηση και συνεργάζεται με τις Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας».

Η αγωγή σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση υποβλήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου από 10 ανώνυμες γυναίκες κατά του κ. Νάιγκαρντ αλλά και των εταιρειών του. Σύμφωνα με αυτήν, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον «νεαρών, ευάλωτων και συχνά φτωχών παιδιών και γυναικών», αφού τους δελέασε με μετρητά και ψεύτικες υποσχέσεις. Ορισμένοι μάλιστα από τους ενάγοντες είναι ανήλικοι.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM