Πίτερ Νάιγκαρντ: Έφοδος του FBI στα γραφεία του γκουρού της μόδας μετά τις κατηγορίες για sex trafficking

Πίτερ Νάιγκαρντ: Έφοδος του FBI στα γραφεία του γκουρού της μόδας μετά τις κατηγορίες για sex trafficking Facebook Twitter
0

Έφοδο πραγματοποίησαν οι Αρχές στις ΗΠΑ στα γραφεία του γκουρού της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ, στο Μανχάταν, στο πλαίσιο των ερευνών για sex trafficking.

Ειδικότερα, το FBI και η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξέδωσαν ένταλμα έρευνας την Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών με την έφοδο να γίνεται στο πλαίσιο των κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο 77χρονος Πίτερ Νάιγκαρντ μετά από μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίoν του από 10 γυναίκες. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.

Ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, που είχε συνδεθεί με τον πρίγκιπα Άντριου, ερευνάται από την ειδική ομάδα για την εκμετάλλευση παιδιών του FBI και την αστυνομία της Νέας Υόρκης τους τελευταίους πέντε μήνες. Σημειώνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνών του FBI για trafficking, το 2015 και το 2017.


Εκπρόσωπος του Νάιγκαρντ σε δήλωσή του ανάφερε ότι ο πολυεκατομμυριούχος «αποδέχεται την ομοσπονδιακή έρευνα, περιμένοντας να 'καθαρίσει' το όνομά του» ενώ πρόσθεσε ότι ο Νάιγκαρντ «δεν έχει κατηγορηθεί, δεν είναι υπό κράτηση και συνεργάζεται με τις Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας».

Η αγωγή σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση υποβλήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου από 10 ανώνυμες γυναίκες κατά του κ. Νάιγκαρντ αλλά και των εταιρειών του. Σύμφωνα με αυτήν, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον «νεαρών, ευάλωτων και συχνά φτωχών παιδιών και γυναικών», αφού τους δελέασε με μετρητά και ψεύτικες υποσχέσεις. Ορισμένοι μάλιστα από τους ενάγοντες είναι ανήλικοι.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM