Πιτ Χέγκσεθ: Πόσες κάμψεις μπορεί να κάνει, ρώτησαν οι γερουσιαστές τον εκλεκτό Τραμπ για το Άμυνας

Πιτ Χέγκσεθ: Πόσες κάμψεις μπορεί να κάνει, ρώτησαν οι γερουσιαστές τον εκλεκτό Τραμπ για το Άμυνας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Πόσες κάμψεις μπορεί να κάνει, ρώτησαν οι γερουσιαστές τον εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ για το υπουργείο Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ.

Ο Πιτ Χέγκσεθ ξεπέρασε χθες το πρώτο του εμπόδιο στον δρόμο προς τη θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, καθώς ολοκλήρωσε την μακρά -και ενίοτε τεταμένη- ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ. Για περισσότερες από τέσσερις ώρες την Τρίτη, ο Χέγκσεθ απάντησε ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να διευθύνει το υπουργείο Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των τριών εκατομμυρίων υπαλλήλων και του προϋπολογισμού των 849 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και παρόλο που οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές ρώτησαν να μάθουν για τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που αντιμετωπίζει, για απιστία και κατανάλωση αλκοόλ στον εργασιακό χώρο, φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί ο ρόλος του, αφού κανένας Ρεπουμπλικανός δεν βγήκε εναντίον του. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρικτές του Χέγκσεθ μάλιστα, ξόδεψαν πολύ χρόνο ρωτώντας τον για θέματα χαρακτήρα και ικανότητας ηγεσίας για να του δώσουν περισσότερες ευκαιρίες να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο γερουσιαστής της Βόρειας Ντακότα Kevin Cramer επαίνεσε την πίστη του στον θεό, ενώ ο γερουσιαστής της Montana Tim Sheehy τον ρώτησε πόσα push-ups μπορούσε να κάνει. 

«Μόλις σήμερα το πρωί έκανα πέντε σετ των 47», απάντησε όλο χαμόγελα ο Χέγκσεθ, παραπέμποντας στο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Χέγκσεθ αναγνώρισε ότι διευθύνει οργανισμούς με το πολύ μερικές εκατοντάδες άτομα και είπε ότι θα περιβάλλει τον εαυτό του με έμπειρο προσωπικό. «Ξέρω τι δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Χέγκσεθ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση στο Μοντερέι της Καλιφόρνια το 2017. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, μια γυναίκα που δεν κατονομάζεται είπε ότι ο Χέγκσεθ πήρε το τηλέφωνό της και έκλεισε την πόρτα όταν προσπάθησε να φύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του προτού της επιτεθεί σεξουαλικά. Ο Χέγκσεθ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και απαντώντας σε σχετική ερώτηση γερουσιαστών, μίλησε για «συντονισμένη εκστρατεία συκοφαντίας» που ενορχηστρώθηκε από τα αριστερά μέσα ενημέρωσης. «Θέλουν να με καταστρέψουν».

Αλλά σε άλλες στιγμές στην ακρόαση, ο Χέγκσεθ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του με παθιασμένες αναφορές στη χριστιανική του πίστη. «Δεν είμαι τέλειος άνθρωπος, αλλά η λύτρωση είναι πραγματική», είπε.

Με πληροφορίες από Associated Press / NBC News

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM