ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Πιλότος παύθηκε από τα καθήκοντά του για φωτογραφία με επιβάτιδα στο πιλοτήριο

Πιλότος παύθηκε από τα καθήκοντά του για φωτογραφία με επιβάτιδα στο πιλοτήριο Facebook Twitter
Έπαυσαν πιλότο μετά από φωτογραφία με επιβάτιδα στο πιλοτήριο
0

Δια βίου απαγόρευση από πτήσεις επιβλήθηκε σε Κινέζο πιλότο, μετά από την κυκλοφορία «ένοχης» φωτογραφίας μέσα στο πιλοτήριο.


Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η φωτογραφία τραβήχτηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην πτήση GT1011 της Air Guilin από την πόλη Guilin στην Yangzhou. Εμφανίζει μία χαμογελαστή γυναίκα να ποζάρει από τη θέση του πιλότου, έχοντας δίπλα της αναψυκτικά και σνακ, και να σχηματίζει με τα δάχτυλά της το – δημοφιλές στην Κίνα – σήμα της νίκης. «Ευχαριστίες στον πιλότο. Τόσο ευτυχισμένη», γράφει κάτω από τη φωτογραφία.


Η κυκλοφορία τής φωτογραφίας στα social media ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία να αναλάβει δράση. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο πιλότος παραβίασε στους κανόνες εναέριας ασφάλειας. Η εταιρεία δε διευκρινίζει αν η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, ωστόσο Κινέζοι πιλότοι και αναλυτές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως το «κλικ» έγινε εν πτήσει.


Ο πιλότος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, παύθηκε δια βίου από τα καθήκοντά του – αν και παραμένει ασαφές αν διατηρεί ή όχι άλλο ρόλο στην εταιρεία. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, απαγορεύεται η πρόσβαση επιβατών στο πιλοτήριο, χωρίς λόγο ή πρότερη άδεια.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ