Μήνυση με την οποία αξιώνει αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων έχει καταθέσει εναντίον της Delta Air Lines πιλότος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

 

Ο λόγος για τον πιλότο Craig Alexander, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg, υποστηρίζει ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται του έκλεψε μία ιδέα για μία εφαρμογή την οποία είχε αναπτύξει και παρουσιάσει ο ίδιος στην Delta Air Lines.

 

Πρόκειται για μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των εργαζομένων, όταν βρίσκονται εν πτήση. Ο Craig Alexander κατηγορεί την αεροπορική εταιρεία πως αντέγραψε το λογισμικό και το χρησιμοποίησε ως βάση για τη δική της εφαρμογή.

 

Στη μήνυση, η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα, ο Craig Alexander υποστηρίζει ότι έχει διαθέσει περί των 100.000 δολαρίων δικά του χρήματα για να αναπτύξει την εφαρμογή με την ονομασία «QrewLive».

 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρόλο που η Delta Air Lines είχε δείξει αρχικά ενδιαφέρον για την αγορά της εφαρμογής, ωστόσο, αργότερα απέρριψε την πρόταση και λάνσαρε ένα παρόμοιο app.

 

«Η “Flight Family Communications” είναι αντιγραφή καρμπόν της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων “QrewLive”», υποστηρίζει ο Craig Alexander, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στο Bloomberg πως «ενώ λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις κατηγορίες του κ. Αλεξάντερ, δεν είναι σαφείς και δεν περιγράφουν επακριβώς την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του προσωπικού της Delta».

 

Με πληροφορίες από Bloomberg