Πέθανε ο Ρέιμοντ Μπριγκς, ο συγγραφέας του «Χιονάνθρωπου»

Πέθανε ο συγγραφέας του «Χιονάνθρωπου», Ρέιμοντ Μπριγκς Facebook Twitter
Φωτ: BBC
0

Ο συγγραφέας και εικονογράφος Ρέιμοντ Μπριγκς, γνωστός για το παιδικό βιβλίο «Ο Χιονάνθρωπος», πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

«Γνωρίζουμε ότι τα βιβλία του Ρέιμοντ αγαπήθηκαν και άγγιξαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που θα λυπηθούν να ακούσουν αυτά τα νέα», ανέφερε σε δήλωση η οικογένειά του. 

Γεννημένος το 1934, ο Μπριγκς πήγε στο γυμνάσιο του Γουίμπλεντον και στα 15 του αποφάσισε να αφήσει το σχολείο για να φοιτήσει στο Wimbledon Art College.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να γίνω καλλιτέχνης σε γκαλερί  και με ώθησαν στη ζωγραφική μόνο όταν πήγα σε σχολή τέχνης», είπε στον Guardian το 2004. «Πήγα εκεί θέλοντας να κάνω καρτούν».

Το ενδιαφέρον του Μπριγκς για την εμπορική τέχνη αντιμετωπίστηκε με «τρόμο» στο κολέγιο - ένας καθηγητής του, τού έλεγε χαρακτηριστικά «Θεέ μου, μόνο αυτό θέλεις;». Μπορεί στο Slade School of Fine Art να αντιμετωπίστηκε με σνομπισμό, το ταλέντο του, όμως, ήταν υπεραρκετό για να βρει δουλειά ως εικονογράφος για περιοδικά, διαφημίσεις και βιβλία.

Τη δεκαετία του 1960, ο Μπριγκς είχε αρχίσει να απελπίζεται για την ποιότητα των βιβλίων που εικονογραφούσε. «Ήταν τόσο κακά που ήξερα ότι μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα», είχε πει στον Guardian, «έτσι έγραψα μια ιστορία και την έδωσα σε έναν συντάκτη ελπίζοντας να μου δώσει κάποιες συμβουλές. Αντίθετα, είπε ότι θα τη δημοσιεύσει».

Το The Strange House εκδόθηκε το 1961 και πέντε χρόνια αργότερα, οι 800 εικονογραφήσεις του για μια έκδοση του The Mother Goose Treasury κέρδισαν το διάσημο μετάλλιο Kate Greenaway.

Ο Ρέιμοντ δεχόταν ζωγραφιές από θαυμαστές - ειδικά παιδικές ζωγραφιές - τις οποίες εκτιμούσε βαθιά και φρόντιζε να κοσμεί με αυτές τον τοίχο του. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ