Πέθανε ο πατέρας της πλουσιότερης αιγυπτιακής οικογένειας - Η περιουσία του

Πέθανε ο πατέρας της πλουσιότερης αιγυπτιακής οικογένειας - Η περιουσία του Facebook Twitter
0

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Όνσι Σαουΐρις, πατέρας της πλουσιότερης αιγυπτιακής οικογένειας των Σαουΐρις.

Οι τρεις επίσης δισεκατομμυριούχοι γιοι του, οι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες, Ναγκίμπ Νάσεφ και Σάμεχ Σαουΐρις, διευθύνουν τις επιχειρήσεις κατασκευής, τουρισμού, τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας και βιομηχανίες του ομίλου Orascom, που ιδρύθηκε το 1950.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Όνσι Σαουΐρις εκτιμάται στα 993,8 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 1990, η Orascom είχε εξελιχθεί σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες εκμετάλλευσης: την Orascom Telecom, με επικεφαλής τον μεγαλύτερο γιο του, Ναγκίμπ, την Orascom Development and Hotels, με επικεφαλής τον μεσαίο γιο Σάμεχ και τις κατασκευαστικές βιομηχανίες Orascom, που εποπτεύονταν από τον νεότερο, Νάσεφ.

Σε συνεργασία με τους γιους του, ο Όμιλος Orsicom εξελίχθηκε σε τρεις εταιρείες τη Global Telecom Holding S.A.E., την Orascom Development Egypt και την Orascom Construction. Η εταιρεία Orascom Construction έχει υλοποιήσει πολλά έργα στην Αίγυπτο σε συνεργασία με διεθνείς εταιρείες. Ο Όνσι ήταν ο πρόεδρος της Orascom Construction, της Orascom Trading Co και της Orascom Technology Solutions. Ήταν επίσης ο επίτιμος πρόεδρος του Mobinil, γνωστής εταιρείας σήμερα ως Orange Egypt. Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιούταν και στον χώρο του τουρισμού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ