Πέθανε ο οινοποιός Georges Duboeuf - Ο «Πάπας» του Μποζολέ

Πέθανε ο οινοποιός Georges Duboeuf - Ο «Πάπας» του Μποζολέ Facebook Twitter
0

Ο Georges Duboeuf, ένας από τους μεγάλους εμπόρους κρασιών του 20ού αιώνα, πέθανε σε ηλικία των 86 ετών.

Ο Georges Duboeuf, γνωστός ως «Πάπας του Μποζολέ», πέθανε το Σάββατο, αλλά η οικογένειά του έκανε γνωστή την απώλεια σήμερα. Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου στο σπίτι του στο Romanèche-Thorins, κοντά στη Λυών στη Γαλλία και πέθανε σύντομα μετά.

Λάτρης του κρασιού ο ίδιος, ήταν περισσότερο γνωστός επειδή κατάφερε να κάνει παγκοσμίως διάσημο ένα γαλλικό προϊόν ελάχιστα γνωστό - ένα κόκκινο κρασί με την ονομασία Beaujolais Nouveau.

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η ενθουσιώδης προώθηση του κρασιού από τον  Duboeuf είχε ως αποτέλεσμα να το κάνει γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950, όταν ο Duboeuf ίδρυσε την ένωση παραγωγών οίνου L'Écrin Mâconnais-Beaujolais για να βοηθήσει στην προώθηση των τοπικών οίνων. Μέσω της ένωσης, ανέπτυξε ισχυρές σχέσεις με εμπόρους και εστιάτορες σε ολόκληρη την περιοχή.

Στη συνέχεια άνοιξε το δικό του οινοποιείο, το Georges Duboeuf, το οποίο εφάρμοζε παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης και έδειξε μεγάλη αφοσίωση στην υγιεινή. Το πείσμα του και η εργατικότητά του τον έκαναν πρέσβη του κρασιού Μποζολέ. Μέχρι τη στιγμή που πέρασε την εταιρεία στον γιο του Franck το 2018, η εταιρεία παρήγαγε περίπου 30 εκατομμύρια φιάλες το χρόνο διεθνώς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ