Πέθανε ο Καλάσνικοφ

Πέθανε ο Καλάσνικοφ Facebook Twitter
3

"Πλήρης ημερών" στα 94 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ρώσος σχεδιαστής όπλων Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο εφευρέτης του διάσημου αυτόματου τυφεκίου Καλάσνικοφ ή AK-47.

O Καλάσνικοφ υπέφερε τα τελευταία χρόνια από την καρδιά του και είχε εισαχθεί στην εντατική νοσοκομείου της πόλης Izhevsk, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο που κατασκευάζει το ομώνυμο όπλο, από τις 17 Νοεμβρίου.

Ο Καλάσνικοφ ήταν αυτοδίδακτος, δεν είχε τελειώσει καν το Λύκειο. Πολλές φορές είχε ερωτηθεί αν είχε μετανιώσει που εφηύρε το όπλο με το οποίο είχαν σκοτωθεί οι περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία 50 χρόνια. "Εφηύρα το όπλο για την προστασία της μητέρας πατρίδας. Δεν έχω τύψεις, ούτε ευθύνη για τη χρήση του από τους πολιτικούς" έχει δηλώσει. "Είμαι περήφανος για την εφεύρεσή μου, αλλά λυπάμαι που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM