Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Home Depot - Ήταν βασικός υποστηρικτής του Τραμπ 

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Home Depot - Ήταν βασικός υποστηρικτής του Τραμπ  Facebook Twitter
Ο Μπέρνι Μάρκους το 2005, σε ομιλία του στα εγκαίνια του Ενυδρείου της Τζόρτζια, το οποίο είχε χρηματοδοτήσει / Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Πέθανε στα 95 του, ο Μπέρναρντ Μάρκους, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Home Depot και ένας από τους μεγαλύτερους Ρεπουμπλικανούς δωρητές, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ανήμερα των αμερικανικών εκλογών, η εταιρεία. 

 Στη δήλωση της Home Depot, ο Μάρκους περιγράφεται ως «έμπνευση», «βασικά έμπορος» και «ιδιοφυΐα με την εξυπηρέτηση πελατών». 

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πίστευε βαθιά στις θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας, ιδιαίτερα σε αυτήν της ανταπόδοσης», αναφέρει η δήλωση. «Ποτέ δεν έχασε τα μάτια του από τις ταπεινές του ρίζες, χρησιμοποιώντας την επιτυχία του όχι για φήμη ή περιουσία, αλλά για να βοηθήσει απλόχερα τους άλλους. Στις επιχειρήσεις και στη φιλανθρωπία, ο Μπέρνι ήταν απαράμιλλος στη γενναιοδωρία και την καλή θέληση». 

Τα τελευταία χρόνια, ο Μάρκους ήταν βασικός υποστηρικτής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών. 

 Έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στις εκστρατείες διαφόρων Ρεπουμπλικανών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του αείμνηστου Τζον Μακέιν, του σημερινού κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και του Τραμπ, όπως αναφέρει το CNN. 

Σε συνέντευξή του πέρυσι, ο Μάρκους επέκρινε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αποκαλώντας τον «τον πιο διχαστικό πρόεδρο που έχουμε δει ποτέ». 

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του Μάρκους ήταν περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφνίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Διεθνή / Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Ο σολομός Chinook που μεταναστεύει το χειμώνα θεωρείται απειλούμενο είδος από την NOAA και έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό ως «ένα από τα εννέα είδη που θεωρούνται πιο απειλούμενα με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM