Εκλογές ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Τραμπ και Χάρις - Μάχη στήθος με στήθος

Εκλογές ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Χάρις και Τραμπ - Μάχη στήθος με στήθος Facebook Twitter
0

Η κρίσιμη ημέρα για τις εκλογές στις ΗΠΑ έφτασε και όλα δείχνουν πως η μάχη που θα δώσουν Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ θα είναι στήθος με στήθος.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στις οποίες αναμετρώνται Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι πάρα πολύ αμφίρροπες. Η Wall Street Journal, σε δημοσίευμά της, σχολιάζει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένουν «ουσιαστικά ισόπαλοι. Ο μέσος όρος των εθνικών δημοσκοπήσεων δείχνει τη Χάρις να παίρνει 48% και τον Τραμπ 46,8%. Είναι στο όριο στατιστικού λάθους».

Σε Πενσυλβάνια και Νεβάδα είναι ουσιαστικά ισόπαλοι ενώ η Χάρις κέρδισε περίπου 1 μονάδα στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν και ο Τραμπ 2 μονάδες στην Αριζόνα και 1 μονάδα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα. Επίσης, δημοσκοπήσεις σε επτά πολιτείες-κλειδιά δείχνουν οριακή διαφορά, με κάθε υποψήφιο να προηγείται σε ορισμένες περιοχές κατά μόλις μια ή δύο μονάδες, ποσοστό εντός του περιθωρίου στατιστικού λάθους.

Εκλογές ΗΠΑ: Προετοιμάζονται για μετεκλογική ένταση

Πάντως, η Ουάσινγκτον φαίνεται να προετοιμάζεται για πιθανές διαμαρτυρίες ή ταραχές μετά τις εκλογές. Οι επιχειρήσεις κοντά στον Λευκό Οίκο έχουν ήδη καλύψει τις εισόδους τους με σανίδες, αντικατοπτρίζοντας την ατμόσφαιρα ανησυχίας για ενδεχόμενες αντιδράσεις και το ξέσπασμα ταραχών, ειδικά με δεδομένο το υψηλό επίπεδο πόλωσης και αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Ενώ οι ΗΠΑ περιμένουν το αποτέλεσμα, οι αρχές προετοιμάζονται για τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να ακολουθήσουν την ανακοίνωσή του, έχοντας κατά νου τις ταραχές μετά τις εκλογές του 2016 και την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021. Με τις δύο πλευρές έτοιμες να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, οι Αμερικανοί ανυπομονούν να ολοκληρωθεί η ιστορική εκλογική αναμέτρηση και προετοιμάζονται για ό,τι ακολουθήσει.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM