NEO VIDCAST

Εκλογές ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Τραμπ και Χάρις - Μάχη στήθος με στήθος

Εκλογές ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Χάρις και Τραμπ - Μάχη στήθος με στήθος Facebook Twitter
0

Η κρίσιμη ημέρα για τις εκλογές στις ΗΠΑ έφτασε και όλα δείχνουν πως η μάχη που θα δώσουν Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ θα είναι στήθος με στήθος.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στις οποίες αναμετρώνται Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι πάρα πολύ αμφίρροπες. Η Wall Street Journal, σε δημοσίευμά της, σχολιάζει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένουν «ουσιαστικά ισόπαλοι. Ο μέσος όρος των εθνικών δημοσκοπήσεων δείχνει τη Χάρις να παίρνει 48% και τον Τραμπ 46,8%. Είναι στο όριο στατιστικού λάθους».

Σε Πενσυλβάνια και Νεβάδα είναι ουσιαστικά ισόπαλοι ενώ η Χάρις κέρδισε περίπου 1 μονάδα στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν και ο Τραμπ 2 μονάδες στην Αριζόνα και 1 μονάδα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα. Επίσης, δημοσκοπήσεις σε επτά πολιτείες-κλειδιά δείχνουν οριακή διαφορά, με κάθε υποψήφιο να προηγείται σε ορισμένες περιοχές κατά μόλις μια ή δύο μονάδες, ποσοστό εντός του περιθωρίου στατιστικού λάθους.

Εκλογές ΗΠΑ: Προετοιμάζονται για μετεκλογική ένταση

Πάντως, η Ουάσινγκτον φαίνεται να προετοιμάζεται για πιθανές διαμαρτυρίες ή ταραχές μετά τις εκλογές. Οι επιχειρήσεις κοντά στον Λευκό Οίκο έχουν ήδη καλύψει τις εισόδους τους με σανίδες, αντικατοπτρίζοντας την ατμόσφαιρα ανησυχίας για ενδεχόμενες αντιδράσεις και το ξέσπασμα ταραχών, ειδικά με δεδομένο το υψηλό επίπεδο πόλωσης και αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Ενώ οι ΗΠΑ περιμένουν το αποτέλεσμα, οι αρχές προετοιμάζονται για τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να ακολουθήσουν την ανακοίνωσή του, έχοντας κατά νου τις ταραχές μετά τις εκλογές του 2016 και την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021. Με τις δύο πλευρές έτοιμες να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, οι Αμερικανοί ανυπομονούν να ολοκληρωθεί η ιστορική εκλογική αναμέτρηση και προετοιμάζονται για ό,τι ακολουθήσει.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM