Πέθανε η Αν Ράις, συγγραφέας του «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα»

Πέθανε η Αν Ράις, συγγραφέας του «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» Facebook Twitter
H Anne Rice στο σπίτι της στο Σαν Ντιέγκο, τον Οκτώβριο του 2005. AP Photo/Lenny Ignelzi
0

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η Αν Ράις, Αμερικανίδα συγγραφέας μυθιστορημάτων φαντασίας, μεταξύ των οποίων το «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα», βιβλίο που θεωρείται ότι ανανέωσε το συγκεκριμένο είδος.

«Τις τελευταίες ώρες της, έμεινα καθισμένος δίπλα της στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, αναλογιζόμενος εντυπωσιασμένος τα επιτεύγματά της και το θάρρος της», έγραψε ο γιός της, ο Κρίστοφερ Ράις, στο Facebook, διευκρινίζοντας πως η μητέρα του πέθανε από επιπλοκές ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το βιβλίο «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα», που εκδόθηκε το 1976 και ανανέωσε το είδος των μυθιστορημάτων με βρικόλακες, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Νιλ Τζόρνταν το 1994 με πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ.

Η Αν Ράις έγραψε δεκάδες βιβλία, μερικά από τα οποία ερωτικά, μερικά με θρησκευτική απόχρωση και πολλά στη σειρά «Βρικόλακες», τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Ένα άλλο από τα έργα της, το «Queen of the Damned» (Η βασίλισσα των καταραμένων), μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002 από τον Μάικλ Ράιμερ.

«Ο πόνος της οικογένειάς μας είναι απέραντος. Ως μητέρα, η υποστήριξή της για μένα ήταν άνευ όρων - μου έμαθε να αγκαλιάζω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κομφορμισμό και να αψηφώ τις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αμφιβολίας. Ως συγγραφέας, μου έμαθε να αψηφώ τα όρια των ειδών και να αφήνομαι στα εμμονικά πάθη μου», πρόσθεσε ο γιος της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM