Η Κόκο, ο χαρισματικός γορίλας που έγινε παγκοσμίως διάσημος για την ικανότητά του να επικοινωνεί με τη νοηματική γλώσσα, πέθανε σε ηλικία 46 ετών.

 

Η Κόκο είχε γεννηθεί σε αιχμαλωσία στο ζωολογικό κήπο του Σαν Φρανσίσκο το 1971, αλλά σύντομα βρέθηκε στα χέρια μιας γυναίκας που την ξεχώρισε και ανέλαβε την φροντίδα της.

 

Η Δρ. Francine Patterson της δίδαξε με αφοσίωση τη νοηματική γλώσσα από νεαρή ηλικία στρέφοντας πάνω της παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον.

 

 

 

Το ίδρυμα, το οποίο ήταν εδώ και δεκαετίες κατοικία της Κόκο, ανακοίνωσε το θάνατό της την Τετάρτη κάνοντας λόγο για ένα σπάνιο πλάσμα που δίδαξε πολλά στους ανθρώπους

 

Η Κόκο είχε γίνει σταρ και είχε πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες δημοσιεύματα και βίντεο καθώς επιδείκνυε το ταλέντο της. Η περίπτωσή της ήταν αφορμή να μελετηθεί εκτενώς η νοημοσύνη των πλασμάτων αυτών και να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει λίγο περισσότερο τους γορίλες

 

Πέθανε η Κόκο, ο χαρισματικός γορίλας που γνώριζε τη νοηματική και εντυπωσίασε όλο τον πλανήτη
Η Κόκο όταν ήταν μωρό στα χέρια της γυναίκας που της αφιερώθηκε

 

Το Νational Geographic της είχε αφιερώσει δύο φορές το εξώφυλλό του, ενώ τον γορίλα είχαν επισκεφθεί για να στηρίξουν το ίδρυμα πολλοί επιστήμονες και διάσημοι καλλιτέχνες.

 

Ανάμεσά τους και ο ηθοποίός Ρόμπιν Γουίλιαμς με τον οποίο ο γορίλας απέκτησε μια πολύ φιλική σχέση από την πρώτη συνάντηση.

 

Το βίντεο που έδειχνε την Kόκο να μαθαίνει πως ο ηθοποιός πέθανε είχε συγκλονίσει κάνοντας το γύρο του κόσμου.

 

 

 

H Δρ. Patterson αναφέρει ότι η Κόκο είχε καταφέρει να χειρίζεται τη νοηματική γλώσσα ξεκινώντας την κατάρτισή της στην ηλικία 1 έτους και πέτυχε να μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερα από 1000 νεύματα.

 

Στην ηλικία των 19 ετών, η Κόκο ήταν επίσης σε θέση να περάσει την εξέταση αυτογνωσίας του καθρέφτη, του να αναγωνρίζει δηλαδή τον εαυτό της.

 

Έχει επίσης αναφερθεί ότι αναφερόταν σε προσωπικές αναμνήσεις ενώ πριν από μερικά χρόνια η Κόκο έγινε το μοναδικό ζώο που δέχτηκε ένα γατάκι και το φρόντιζε ως κατοικίδιο.

 

Πέθανε η Κόκο, ο χαρισματικός γορίλας που γνώριζε τη νοηματική και εντυπωσίασε όλο τον πλανήτη
Η Κόκο γνωρίζει το πρώτο της κατοικίδιο