Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, αδελφή του Άρθουρ Μίλερ

Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, αδελφή του Άρθουρ Μίλερ Facebook Twitter
0

Πέθανε, σε ηλικία 99 ετών, η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ. 

Ο γιος της, Έρικ, δήλωσε στο Hollywood Reporter ότι άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη.

Η Τζόαν Κόπλαντ ήταν αδελφή του θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, αλλά είχε αλλάξει το επίθετό της, επειδή δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί το όνομα του αδελφού της. 

Σε συνέντευξη στους New York Times είχε πει ότι από μικρό κορίτσι είχε το «μικρόβιο» της σκηνής. «Ήταν σαν ένα μεγάλο όνειρο, όπως σήμερα τα παιδιά θέλουν να πάνε στη Σελήνη. Ίσως υποσυνείδητα να επηρεάστηκα από τον αδελφό μου. Εκείνος τα είχε καταφέρει. Ήμουν απεγνωσμένη να βγω από τη μονοτονία στην οποία ζούσα», είχε δηλώσει. 


Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1948 και είναι γνωστή τόσο από τη συμμετοχή της σε παραστάσεις όπως και από τηλεοπτικές σειρές. Από τη δεκαετία του ‘50 εμφανιζόταν στη μικρή οθόνη και ενσάρκωσε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σαπουνόπερες που παίζονταν για χρόνια, ανάμεσά τους οι σειρές «Love of Life» και «Search for Tomorrow». 

Πιο πρόσφατα, από το 1991 έως το 2001 μετείχε στο «Law and Order», ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει στις σειρές «ER» και «Chicago Hope». 

Όμως, είχε μιλήσει και για το πώς πάσχιζε να βρει δουλειά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην αρχή της καριέρας της, λόγω της σχέσης της με τον αδελφός της. Ο Άρθουρ Μίλερ είχε μπει στη «μαύρη λίστα» το 1957, όταν καταδικάστηκε για ασέβεια προς το Κογκρέσο, επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα φερόμενων Κομμουνιστών συγγραφέων.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM