Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, αδελφή του Άρθουρ Μίλερ

Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, αδελφή του Άρθουρ Μίλερ Facebook Twitter
0

Πέθανε, σε ηλικία 99 ετών, η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ. 

Ο γιος της, Έρικ, δήλωσε στο Hollywood Reporter ότι άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη.

Η Τζόαν Κόπλαντ ήταν αδελφή του θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, αλλά είχε αλλάξει το επίθετό της, επειδή δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί το όνομα του αδελφού της. 

Σε συνέντευξη στους New York Times είχε πει ότι από μικρό κορίτσι είχε το «μικρόβιο» της σκηνής. «Ήταν σαν ένα μεγάλο όνειρο, όπως σήμερα τα παιδιά θέλουν να πάνε στη Σελήνη. Ίσως υποσυνείδητα να επηρεάστηκα από τον αδελφό μου. Εκείνος τα είχε καταφέρει. Ήμουν απεγνωσμένη να βγω από τη μονοτονία στην οποία ζούσα», είχε δηλώσει. 


Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1948 και είναι γνωστή τόσο από τη συμμετοχή της σε παραστάσεις όπως και από τηλεοπτικές σειρές. Από τη δεκαετία του ‘50 εμφανιζόταν στη μικρή οθόνη και ενσάρκωσε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σαπουνόπερες που παίζονταν για χρόνια, ανάμεσά τους οι σειρές «Love of Life» και «Search for Tomorrow». 

Πιο πρόσφατα, από το 1991 έως το 2001 μετείχε στο «Law and Order», ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει στις σειρές «ER» και «Chicago Hope». 

Όμως, είχε μιλήσει και για το πώς πάσχιζε να βρει δουλειά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην αρχή της καριέρας της, λόγω της σχέσης της με τον αδελφός της. Ο Άρθουρ Μίλερ είχε μπει στη «μαύρη λίστα» το 1957, όταν καταδικάστηκε για ασέβεια προς το Κογκρέσο, επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα φερόμενων Κομμουνιστών συγγραφέων.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM