LIVE!

Πέθανε η Φράνκα Φέντι, μια από τις πέντε αδελφές του οίκου μόδας Fendi

Πέθανε η Φράνκα Φέντι, μια από τις αδελφές του οίκου μόδας Fendi Facebook Twitter
0

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, η Φράνκα Φέντι, η τρίτη εκ των πέντε αδελφών του ιταλικού οίκου μόδας Fendi.

Η συμβολή της ήταν βασικής σημασίας στην ανάπτυξη και διεθνή αναγνώριση του οίκου Fendi, τον οποίο είχαν δημιουργήσει οι γονείς της το 1925.

Γεννημένη το 1935, συμμετείχε από πολύ μικρή στη διοίκηση της εταιρείας που από τη δεκαετία του 1960 και μετά άνθισε υπό την καθοδήγηση των πέντε αδερφών. Στρατηγικά, οι αδερφές Fendi μοιράστηκαν εξίσου τους ρόλους τους από την αρχή.

Η Φράνκα Φέντι εργάστηκε ως υπεύθυνη εμπορικών συναλλαγών του οίκου και επικεφαλής της μπουτίκ της οδού Μποργονιόνα, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στην δημιουργικότητά της οφείλεται και η συνεργασία του οίκου με τον διάσημο σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος το 1965 είχε αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής του.

O Καρλ Λάγκερφελντ παρομοίαζε τις αδερφές Φέντι με τα πέντε δάχτυλα του ενός χεριού: αχώριστες, αλληλένδετες, πάντα λειτουργικές από κοινού.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μετά από δύο δεκαετίες, η παραδοσιακή συναίνεση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή φαίνεται να καταρρέει με τους Αμερικανούς να είναι πιο διχασμένοι και επιφυλακτικοί από πριν
THE LIFO TEAM
Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Διεθνή / Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο ζητώντας να μπλοκαριστεί η δημοσιοποίηση οκτάωρου βίντεο από τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2024, επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας, καθώς αμερικανικά μέσα έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας πληροφόρησης.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Υποβρύχιο χτύπησε ιρανικό πλοίο στη Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 100 αγνοούμενοι

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM