Λίγες μόλις ημέρες πριν την εκλογική μάχη για την προεδρία στο Περού, και τρίτος υποψήφιος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

 

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Τζορτζ Φορσάιθ έγινε χθες Κυριακή, ο τρίτος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στο Περού που διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, μία εβδομάδα πριν από την διεξαγωγή της εκλογικής μάχης.

 

«Διαγνώστηκε θετικός αφού υποβλήθηκε σε τεστ αντιγόνων καθώς παρουσίασε συμπτώματα στη διάρκεια περιοδείας στο βόρειο τμήμα της χώρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Πατρίσια Αρέβαλο, υποψήφια αντιπρόεδρος του Περού.

 

Ο Φορσάιθ ανακοίνωσε αμέσως ότι ακυρώνει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στις οποίες επρόκειτο να εμφανιστεί την τελευταία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν την 11η Απριλίου.

 

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς συμμαχίας «Εθνική Νίκη» (Victoria Nacional), βρίσκεται στην τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις ως προς τις προθέσεις ψήφου μεταξύ των 18 υποψηφίων, κανένας από τους οποίους δεν υπερβαίνει το 10%.

 

Είναι ο τρίτος υποψήφιος που προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μετά τον κεντρώο Χούλιο Γκουσμάν και τον Σίρο Γκάλβες, νομικό και τραγουδοποιό που ανήκει στη φυλή των Κέτσουα.

 

Το Περού είναι αντιμέτωπο με δεύτερο κύμα της πανδημίας αυτό το διάστημα με περισσότερα από 1,5 εκατ. κρούσματα και 52.000 νεκρούς.

 

Με πληροφορίες του AFP