Περού: Πρώτος νεκρός από «flurona», δεν είχε εμβολιαστεί

Περού: Πρώτος νεκρός από «flurona», δεν είχε εμβολιαστεί Facebook Twitter
0

Το Περού ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας «flurona», δηλαδή της ταυτόχρονης μόλυνσης από τον ιό της γρίπης και τον κορωνοϊό. 

Πρόκειται για ασθενή 87 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Περού. 

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις «flurona», στην περιφέρεια Αμασόνας στα βόρεια: ένα ανήλικο άτομο και ένα πρόσωπο 40 ετών πλήρως εμβολιασμένο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Σέσαρ Μουνάικο, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου.

Ο ίδιος παρότρυνε τους πολίτες να κάνουν το συντομότερο δυνατό τόσο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όσο και εκείνο για τη γρίπη, τονίζοντας ότι αυτό μειώνει τον κίνδυνο θανάτου.

«Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι», τόνισε.

98.000 παιδιά έχασαν γονείς

Η πανδημία έχει αφήσει ορφανά περίπου 98.000 παιδιά στο Περού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας που καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας του κορωνοϊού, σε αναλογία προς τον πληθυσμό. 

«Δυστυχώς, η χώρα μας (...) μετρά περίπου 98.000 παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, τη μητέρα τους ή τον κηδεμόνα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε η υπουργός Γυναικών, Αναΐ Ντουράντ, επικαλούμενη στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

«Είμαστε κάτοχοι του παγκόσμιου θλιβερού ρεκόρ, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που έχασαν τον πατέρα ή τη μητέρα τους», συμπλήρωσε. 

Το υπουργείο αυτή τη στιγμή δίνει σύνταξη 200 σολ (περίπου 45 ευρώ) σε πάνω από 18.000 οικογένειες, αλλά ο αριθμός των δικαιούχων πρέπει να αυξηθεί, δήλωσε η Ντουράντ. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει τέτοιες συντάξεις σε συνολικά 83.664 παιδιά και εφήβους που έμειναν χωρίς γονείς εξαιτίας της πανδημίας, πέρα από ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη.

Το Περού έχει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας παγκοσμίως με 6.122 θανάτους από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους. Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 202.900 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM
Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος της Ευρώπης: Ο Πούτιν, η Κίνα και η επιστροφή της απειλής

Διεθνή / Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος της Ευρώπης: Ο Πούτιν, η Κίνα και η επιστροφή της απειλής

Η Ευρώπη εισέρχεται σε νέα εποχή ανασφάλειας, καθώς η Ρωσία εξαπολύει έναν υβριδικό πόλεμο εκφοβισμού, δολιοφθοράς και κυβερνοεπιθέσεων - Οι ΗΠΑ κρατούν αποστάσεις, η Κίνα ενισχύει τη ρωσική επιρροή και η ήπειρος καλείται να προστατευτεί μόνη της
LIFO NEWSROOM
Η Σάνα Μάριν και το τίμημα του να είσαι νέα, γυναίκα και στην εξουσία

Διεθνή / Η Σάνα Μάριν και το τίμημα του να είσαι νέα, γυναίκα και στην εξουσία

Από την εκρηκτική της άνοδο στην πρωθυπουργία μέχρι την πρόωρη αποχώρηση και τη νέα ζωή μετά την πολιτική, η Σάνα Μάριν αφηγείται πώς η νεότητα και το φύλο της έγιναν άλλοτε πλεονέκτημα κι άλλοτε βάρος
LIFO NEWSROOM
Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM