Περίπου 4.000 αντάρτες με τις οικογένειές τους θα φύγουν από το Χαλέπι

Περίπου 4.000 αντάρτες με τις οικογένειές τους θα φύγουν από το Χαλέπι Facebook Twitter
0

Περίπου 4.000 αντάρτες μαζί με τις οικογένειές τους θα απομακρυνθούν από το Χαλέπι, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική συριακή τηλεόραση, την ώρα που συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιχείρηση αυτή.


Στο μεταξύ, ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία Γιαν Έγκελαντ δήλωσε ότι έχει ελπίδες για την απομάκρυνση χιλιάδων αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι, όμως πρόσθεσε ότι η Ρωσία μόλις τώρα ζήτησε την εμπλοκή του οργανισμού, που είναι πλέον πολύ αργά.


«Τώρα λαμβάνουμε την πληροφορία ότι οι Ρώσοι θα ήθελαν πραγματικά να συμμετέχουμε στην απομάκρυνση, όμως η επιβεβαίωση φαίνεται ότι ήρθε μόλις τώρα, που είναι πολύ αργά, διότι ήδη διεξάγεται και ήδη έχουν σημειωθεί επεισόδια που αφορούν την ασφάλεια», σημείωσε ο Έγκελαντ μιλώντας στο Reuters.


«Χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν, όμως πρωτίστως το πιο επείγον είναι οι τραυματίες, οι ασθενείς και τα παιδιά, περιλαμβανομένων των ορφανών», υπογράμμισε. «Έχω πραγματικά ελπίδες διότι έχει καθυστερήσει πάρα, πάρα πολύ».


Εξάλλου ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου δήλωσε ότι πρώτος στόχος της εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπιού είναι η μεταφορά των ασθενών και των τραυματιών σε νοσοκομεία, είτε στη Συρία είτε στην Τουρκία.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μουφτούογλου τόνισε ότι όσοι απομακρύνονται από το ανατολικό Χαλέπι θα πρέπει να εγκατασταθούν άμεσα σε καταυλισμούς και πρόσθεσε ότι συνεχίζεται το έργο δημιουργίας τους στη Συρία.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ο βασικός υπεύθυνος για τον θάνατο σχεδόν 1.000 αμάχων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ