Περίγελος έγινε ξενοφοβική οργάνωση που πέρασε τα καθίσματα λεωφορείου για γυναίκες με μπούρκα

Περίγελος έγινε ξενοφοβική οργάνωση που πέρασε τα καθίσματα λεωφορείου για γυναίκες με μπούρκα Facebook Twitter
2

Περίγελος έγινε μια νορβηγική οργάνωση κατά των μεταναστών αφού τα μέλη της μπέρδεψαν μια φωτογραφία με έξι άδεια καθίσματα σε λεωφορείο του Όσλο, που αναρτήθηκε στην σελίδα της στο Facebook, με μια ομάδα γυναικών που φορούσαν μπούρκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

 

«Τραγικό» και «τρομακτικό» ήταν κάποια από τα σχόλια που ανάρτησαν μέλη της κλειστής οργάνωσης «Πρώτα η πατρίδα» κάτω από τη φωτογραφία, σύμφωνα με τη νορβηγική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nettavisen.

 

Άλλα μέλη της οργάνωσης αναρωτήθηκαν εάν οι ανύπαρκτοι επιβάτες μπορεί να μεταφέρουν βόμβες ή όπλα κάτω από τα ρούχα τους. «Φαίνεται πραγματικά τρομακτικό», έγραψε κάποιος. «Θα έπρεπε να απαγορευθεί. Δεν μπορείς να δεις ποιος κρύβεται από κάτω. Θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες».

 

Άλλα σχόλια ανέφεραν: «Φρικτό. Δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», «Διώξτε τους από τη χώρα –τρομακτικές οι εποχές που ζούμε» και «Πίστευα ότι θα ήταν έτσι το 2050, αλλά συμβαίνει τώρα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα thelocal.no.

 

 

Η φωτογραφία αναρτήθηκε «για πλάκα» από τον δημοσιογράφο Γιόχαν Σλέταβικ, που δήλωσε στη Nettavisen ότι ήθελε να δει «πώς η αντίληψη των ανθρώπων για μια εικόνα επηρεάζεται από το πώς αντιδρούν οι γύρω τους. Τελικά γέλασα πολύ».

Το θέμα έγινε viral στη Νορβηγία όταν άλλοι χρήστες διαμοιράστηκαν εικόνες από τις αντιδράσεις της οργάνωσης, που αριθμεί 13.000 μέλη. Ο Σίντρε Μπέγιερ, του οποίου η ανάρτηση αναπαράχθηκε πάνω από 1.500 φορές, διερωτήθηκε: «Τι συμβαίνει όταν η φωτογραφία κάποιων άδειων καθισμάτων σε ένα λεωφορείο αναρτάται σε μια σιχαμερή οργάνωση στο Facebook και σχεδόν όλοι νομίζουν ότι βλέπουν μια ομάδα ανθρώπων με μπούρκα;»

 

Ο επικεφαλής του Αντιρατσιστικού Κέντρου της Νορβηγίας Ρουν Μπέργκλουντ Στιν δήλωσε στην Nettavisen ότι ο κόσμος απλά «βλέπει αυτό που θέλει να δει – και αυτό που θέλει να δει είναι επικίνδυνοι μουσουλμάνοι».

 

Η Νορβηγία πρόσφατα έγινε μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα που πρότεινε περιορισμούς στη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ, καταθέτοντας νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τέτοιου είδους ενδύματα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια. Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν επιβάλει περιορισμούς στη χρήση ενδυμάτων που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

 

πηγή: Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM