Πεντάγωνο: 823 Αφγανούς μετέφερε τελικά από την Καμπούλ το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ- Αριθμός ρεκόρ

Πεντάγωνο: 823 Αφγανούς μετέφερε τελικά από την Καμπούλ το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ- Αριθμός ρεκόρ Facebook Twitter
0

Το αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος που έφυγε από την Καμπούλ γεμάτο Αφγανούς- κάτι που αποτυπώθηκε μια σοκαριστική φωτογραφία, έμβλημα της κατάστασης στη χώρα- μετέφερε 823 επιβάτες αποκάλυψε το Πεντάγωνο. 

Στην πρώτη εκτίμηση που έκανε λόγο για 640 Αφγανούς οι οποίοι κάθονταν στο πάτωμα του θηριώδους C-17 Globemaster III- αριθμός που ήταν ήδη διπλάσιος από την κανονική χωρητικότητα- δεν είχαν συμπεριληφθεί τα παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος. 

Η αρχική εκτίμηση είχε υπολογιστεί με βάση τον αριθμό των θέσεων που ήταν κατειλημμένες στα λεωφορεία που μετέφεραν τους επιβάτες στο C-17 και δεν είχαν υπολογιστεί τα 183 παιδιά που κάθονταν στην αγκαλιά ενηλίκων, ανακοινώθηκε σήμερα με ανάρτηση στο Twitter. 

Τελικά, το αμερικανικό μεταγωγικό, που είχε προορισμό το Κατάρ, «μετέφερε με ασφάλεια 823 Αφγανούς πολίτες από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι στις 15 Αυγούστου», ανακοινώθηκε. «Αυτό αποτελεί ρεκόρ για το συγκεκριμένο αεροσκάφος», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. 

Δεν διευκρινίστηκε πόσα άτομα πλήρωμα είχε το C-17 στη συγκεκριμένη πτήση. Σύμφωνα με το Defence One, η πίεση από τους Αφγανούς που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα την Κυριακή ανάγκασαν το πλήρωμα να πάρει την απόφαση για την απογείωση, παρότι οι επιβάτες δεν είχαν δηλωθεί. 

«Έχουμε γυναίκες και παιδιά, ανθρώπους που η ζωή τους διακυβεύεται, αυτό δεν αφορά τη χωρητικότητα ή τους κανόνες. Αφορά την εκπαίδευση και τις οδηγίες που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι μπορούσαμε να βγάλουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τόσους ανθρώπους», δήλωσε στο Defence One ο αντισμήναρχος Έρικ Κουτ, επικεφαλής της πτήσης.  

Με πληροφορίες από AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ