«Πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος του πατέρα της ξεκινά η Λεπέν

«Πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος του πατέρα της ξεκινά η Λεπέν Facebook Twitter
2

Η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια «πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος του πατέρα της, του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του κόμματος. Τον προέτρεψε μάλιστα να αποσυρθεί από την πολιτική έπειτα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις που έκανε, χαρακτηρίζοντας ως «λεπτομέρεια» της ιστορίας τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις επίμαχες δηλώσεις, ο Λεπέν υπερασπίστηκε επίσης τον στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, αρχιτέκτονα της πολιτικής της συνεργασίας της Γαλλίας με τη ναζιστική Γερμανία.

Μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η Μαρίν Λεπέν απαίτησε από τον πατέρα της «να δείξει σωφροσύνη, να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα που προκάλεσε ο ίδιος και πιθανόν να αναστείλει κάθε πολιτική του δραστηριότητα».

Απαντώντας σήμερα ο 86χρονος Λεπέν διαβεβαίωσε ότι θα «υπερασπιστεί τον εαυτό του» και «ίσως θα επιτεθεί». «Η κυρία Λεπέν δυναμιτίζει το ίδιο της το κόμμα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι έμεινε «άναυδος» από την αντίδραση της κόρης του.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αναμένεται να κληθεί ενώπιον του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος ως τα τέλη Απριλίου.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι πολύ έξυπνη και κάποια στιγμή θα καταφέρει να κυβερνήσει. Πολύ σωστό μιντιακό τρικ.Ο πατέρας της είναι τόσο βλαξ που είναι πιθανό να μην έχει καταλάβει ότι η όλη υπόθεση είναι ψηφοθηρικό κόλπο.