«Πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος του πατέρα της ξεκινά η Λεπέν

«Πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος του πατέρα της ξεκινά η Λεπέν Facebook Twitter
2

Η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια «πειθαρχική διαδικασία» σε βάρος του πατέρα της, του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του κόμματος. Τον προέτρεψε μάλιστα να αποσυρθεί από την πολιτική έπειτα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις που έκανε, χαρακτηρίζοντας ως «λεπτομέρεια» της ιστορίας τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις επίμαχες δηλώσεις, ο Λεπέν υπερασπίστηκε επίσης τον στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, αρχιτέκτονα της πολιτικής της συνεργασίας της Γαλλίας με τη ναζιστική Γερμανία.

Μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η Μαρίν Λεπέν απαίτησε από τον πατέρα της «να δείξει σωφροσύνη, να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα που προκάλεσε ο ίδιος και πιθανόν να αναστείλει κάθε πολιτική του δραστηριότητα».

Απαντώντας σήμερα ο 86χρονος Λεπέν διαβεβαίωσε ότι θα «υπερασπιστεί τον εαυτό του» και «ίσως θα επιτεθεί». «Η κυρία Λεπέν δυναμιτίζει το ίδιο της το κόμμα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι έμεινε «άναυδος» από την αντίδραση της κόρης του.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αναμένεται να κληθεί ενώπιον του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος ως τα τέλη Απριλίου.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είναι πολύ έξυπνη και κάποια στιγμή θα καταφέρει να κυβερνήσει. Πολύ σωστό μιντιακό τρικ.Ο πατέρας της είναι τόσο βλαξ που είναι πιθανό να μην έχει καταλάβει ότι η όλη υπόθεση είναι ψηφοθηρικό κόλπο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ