«Πείτε ένα ‘γεια!’»: Σουηδική πόλη ξεκίνησε καμπάνια ευγένειας και υπάρχει λόγος

Η πόλη που ξεκίνησε καμπάνια για να χαιρετιούνται οι κάτοικοι μεταξύ τους Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Μια πόλη στη βόρεια Σουηδία ενθαρρύνει τους κατοίκους της να χαιρετούν ο ένας τον άλλον, ώστε να μη νιώθουν μοναξιά οι κάτοικοι. 

Στην πόλη Lulea της Σουηδίας, μένουν περίπου 80.000 άνθρωποι και βρίσκεται τόσο βόρεια που οι κάτοικοι βλέπουν πολύ λίγο φως του ήλιου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Έτσι, λοιπόν, οι δημοτικές αρχές ξεκίνησαν μια καμπάνια, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ηθικού και της διάθεσης των κατοίκων, ιδίως εκείνων που μπορεί να αισθάνονται μοναξιά.

«Λέγοντας ένα γεια οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα και ασφαλείς, είναι κάτι που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να δημιουργήσουμε μια πιο ευχάριστη Lulea (σ.σ.: το όνομα της πόλης)», ήταν η ανάρτηση που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό της πόλης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το δικό σας γεια μπορεί να κάνει τη διαφορά». 

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από ένα βίντεο που δείχνει περαστικούς να χαιρετιούνται μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, δείχνει έναν άντρα να περνά από ένα παγκάκι στο οποίο κάθεται μια γυναίκα. Εκείνος λέει «γεια», εκείνη δεν απαντά, αλλά αμέσως μετά χαμογελά πλατιά. Στη συνέχεια, δείχνει την ίδια γυναίκα να λέει «γεια» σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία επίσης δεν αντιδρά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια χαμογελά. 

Η καμπάνια «πες γεια» στα σουηδικά, ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου, που είναι «Ημέρα του Γείτονα» στη Σουηδία. 

Η πόλη Lulea είναι μία από τις μεγαλύτερες της βόρειας Σουηδίας, αλλά οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν τη φήμη ότι είναι αρκετά συγκρατημένοι, ακόμα και αντικοινωνικοί κατά καιρούς.Υπάρχουν μόνο τρεις ώρες ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που καθιστά τις συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο στην πόλη λιγότερο συνηθισμένες.Οι ντόπιοι μιλούν τόσο λίγο μεταξύ τους, που η λέξη «ναι» έχει αντικατασταθεί από μια απότομη ανάσα. 

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM