Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων

Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων Facebook Twitter
0

Σχεδόν 80 τρόφιμα που ελάχιστοι θα δοκίμαζαν και προκαλούν αποστροφή είναι τα εκθέματα στο Μουσείο των Αηδιαστικών Τροφίμων που άνοιξε στη Σουηδία.

Ενώ πολλοί έρχονται για το σοκ, ο διευθυντής του μουσείου λέει ότι ελπίζει πως οι επισκέπτες θα συνειδητοποιήσουν ότι η αηδία είναι στο μάτι ή το στομάχι του θεατή και πως είναι μια έννοια αρκετά περίπλοκη.

Ένα γερό στομάχι και ένα ανοιχτό μυαλό είναι απαραίτητα πολεμοφόδια για όποιον θέλει να επισκεφτεί το μουσείο που άνοιξε τις πύλες του στη σουηδική πόλη του Μάλμε.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, περιλαμβάνει 80 τρόφιμα από όλο τον κόσμο. Μερικά από αυτά μπορεί κανείς να τα μυρίσει ή και να τα γευθεί.

«Δεν πρέπει να να κρίνουμε επιπόλαια τα τρόφιμα άλλων πολιτισμών ως αηδιαστικά επειδή τα τρόφιμά μας είναι εξίσου αηδιαστικά μέσα από τη ματιά μιας άλλης κουλτούρας», λέει ο διευθυντής του μουσείου Andreas Ahrens στην DW.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει για παράδειγμα το Su Callu Sardu. Πρόκειται για ένα τυρί από τη Σαρδηνία το οποίο φτιάχνεται μετά τη σφαγή μωρού κατσίκας που όμως η κοιλιά του είναι γεμάτη από το γάλα της μητέρας. Στη συνέχεια το στομάχι αφαιρείται και δένεται για να γίνει στο εσωτερικό του το τυρί.

Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων Facebook Twitter
Το αηδιαστικό Su Callu Sardu.

«Είναι φρικτό, στην αρχή έχει κανονική γεύση τυριού και μετά έχει αυτή την απίστευτα δυνατή επίγευση που αν φάτε πολύ μένει στο στόμα σας για μία ή δύο ημέρες», λέει ο ο Ahrens.

Σε ένα άλλο τραπέζι θα βρει κανείς πικάντικα κεφάλια λαγών ή κρασί με έμβρυα ποντικών. Πέη ταύρων και νυχτερίδες είναι επίσης στο μενού.

Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων Facebook Twitter
Πέος ταύρου
Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων Facebook Twitter
Κρασί με ποντίκια

Ο επιμελητής του μουσείου, Samuel West, συνέλαβε την ιδέα θέλοντας να δει αν θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία προσεγγίζει την αηδία και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις όπως τα έντομα και τα εργαστηριακά κρέατα.

Ο Ahrens λέει ότι το μουσείο δεν έχει συγκεκριμένη ατζέντα, αλλά ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επανεξετάσουν πόσο βιώσιμα είναι τα τρέχοντα αγαπημένα μας τρόφιμα.

Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων Facebook Twitter
Πικάντικα κεφάλια λαγού
Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων Facebook Twitter
Ψητά ινδικά χοιρίδια
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM