Πέδρο Σάντσεθ: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μετά τη γυναίκα του και ο αδελφός του

Πέδρο Σάντσεθ: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μετά τη γυναίκα του και ο αδελφός του Facebook Twitter
Φωτ. του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ / EPA
0

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον μετά τη σύζυγο και ο αδελφός του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το Δικαστήριο της πόλης Μπανταχόθ στη δυτική Ισπανία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του αδερφού του Πέδρο Σάντσεθ, Νταβίντ, και ενός ακόμη ατόμου, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα κατά της Δημόσιας Διοίκησης, κατάχρηση δημόσιων πόρων, αθέμιτη επιρροή και άλλα διοικητικά και οικονομικά αδικήματα.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της οργάνωσης «Καθαρά Χέρια» (Manos Limpias), η οποία είχε καταγγείλει και τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την καταγγελία, υποστηρίζεται πως ο αδερφός του πρωθυπουργού λαμβάνει μισθό 55.000 ευρώ από το Δημόσιο με την ιδιότητα του διευθυντή ορχήστρας του Ανώτερου Ωδείου του Μπανταχόθ, ωστόσο δεν εμφανίζεται στο χώρο εργασίας του, δεν έχει άδεια για τηλεργασία και μένει στην Πορτογαλία για να αποφεύγει την πληρωμή φόρων στην Ισπανία.

Οι σοσιαλιστές αρνούνται τα όσα υποστηρίζονται στην καταγγελία, αναφέροντας πως όλα αυτά βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις που διακινούν ψηφιακά ταμπλοίντ. Παράλληλα κατηγορούν την οργάνωση για «βιομηχανία λάσπης», καθώς υποστηρίζουν πως το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο Νταβίντ Σάντσεθ έχει μια άψογη συμπεριφορά και δεν κατηγορείται για καμία παρατυπία.

Το σοσιαλιστικό κόμμα PSOE διευκρινίζει ότι πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε νομική διαδικασία, το δικαστήριο περιορίζεται αποκλειστικά στο να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα έγγραφα και εκθέσεις ώστε να εξεταστούν οι κατηγορίες που έχει εξαπολύσει η ακροδεξιά οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Διεθνή / Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Το Rockall, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, έγινε το τελευταίο «έπαθλο» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις σημερινές διεκδικήσεις για ψάρια και πετρέλαιο, το Rockall εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις και περιπέτειες
LIFO NEWSROOM
Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM