Πέδρο Σάντσεθ: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μετά τη γυναίκα του και ο αδελφός του

Πέδρο Σάντσεθ: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μετά τη γυναίκα του και ο αδελφός του Facebook Twitter
Φωτ. του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ / EPA
0

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον μετά τη σύζυγο και ο αδελφός του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το Δικαστήριο της πόλης Μπανταχόθ στη δυτική Ισπανία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του αδερφού του Πέδρο Σάντσεθ, Νταβίντ, και ενός ακόμη ατόμου, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα κατά της Δημόσιας Διοίκησης, κατάχρηση δημόσιων πόρων, αθέμιτη επιρροή και άλλα διοικητικά και οικονομικά αδικήματα.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της οργάνωσης «Καθαρά Χέρια» (Manos Limpias), η οποία είχε καταγγείλει και τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την καταγγελία, υποστηρίζεται πως ο αδερφός του πρωθυπουργού λαμβάνει μισθό 55.000 ευρώ από το Δημόσιο με την ιδιότητα του διευθυντή ορχήστρας του Ανώτερου Ωδείου του Μπανταχόθ, ωστόσο δεν εμφανίζεται στο χώρο εργασίας του, δεν έχει άδεια για τηλεργασία και μένει στην Πορτογαλία για να αποφεύγει την πληρωμή φόρων στην Ισπανία.

Οι σοσιαλιστές αρνούνται τα όσα υποστηρίζονται στην καταγγελία, αναφέροντας πως όλα αυτά βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις που διακινούν ψηφιακά ταμπλοίντ. Παράλληλα κατηγορούν την οργάνωση για «βιομηχανία λάσπης», καθώς υποστηρίζουν πως το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο Νταβίντ Σάντσεθ έχει μια άψογη συμπεριφορά και δεν κατηγορείται για καμία παρατυπία.

Το σοσιαλιστικό κόμμα PSOE διευκρινίζει ότι πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε νομική διαδικασία, το δικαστήριο περιορίζεται αποκλειστικά στο να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα έγγραφα και εκθέσεις ώστε να εξεταστούν οι κατηγορίες που έχει εξαπολύσει η ακροδεξιά οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM