Πατέρας κατηγορείται για φόνο αστυνομικού μία ημέρα μετά τον θάνατο του γιου του από αστυνομικά πυρά

Πατέρας κατηγορείται για φόνο αστυνομικού μία ημέρα μετά τον θάνατο του γιου του από αστυνομικά πυρά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Ένας αστυνομικός στο Σινσινάτι σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας ενός 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τις αρχές.

«Ο οδηγός με τρόπο που ήταν υπολογισμένος και προμελετημένος, στόχευσε με το αυτοκίνητό του, επιτάχυνε σκόπιμα και εσκεμμένα προκάλεσε τον θάνατο ενός εν υπηρεσία αναπληρωτή σερίφη», δήλωσε ο εισαγγελέας Ράιαν Νέλσον το πρωί του Σαββάτου (3/5), κατά την προσαγωγή του πατέρα στο δικαστήριο.

«Όλοι όσοι βρίσκονταν στο σημείο φάνηκε ότι πίστεψαν πως σκόπιμα χτύπησε τον αναπληρωτή σε μια απόπειρα να τον σκοτώσει», πρόσθεσε ο Νέλσον.

Ο κατηγορούμενος, Ρόντνεϊ Χίντον Τζούνιορ, 38 ετών, είναι ο πατέρας του Ράιαν Χίντον, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς του Σινσινάτι το πρωί της Πέμπτης (1/5), όπως επιβεβαίωσε η αρχηγός της αστυνομίας, Τερέζα Θίτζι. Το βράδυ της Παρασκευής (2/5), η αστυνομία ταυτοποίησε τον 18χρονο, σύμφωνα με το δίκτυο WCPO.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει αν υπήρχε κάποια προσωπική σύνδεση μεταξύ του υπόπτου και του αναπληρωτή σερίφη.

Ο Ράιαν Χίντον είχε κλείσει τα 18 μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Μάικλ Ράιτ, ο οποίος τον περιέγραψε ως «ένα παιδί ευχάριστο, γεμάτο αγάπη και καλοσύνη», προσθέτοντας: «Οι συνθήκες της αλληλεπίδρασής του με την αστυνομία τους εξέπληξαν».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιος του Χίντον Τζρ. ήταν οπλισμένος και προσπαθούσε να διαφύγει από κλεμμένο όχημα, όταν ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε θανάσιμα. Το υλικό από κάμερα σώματος του αστυνομικού δεν δείχνει με σαφήνεια αν ο 18χρονος στόχευσε με όπλο τον αστυνομικό.

Η οικογένεια παρακολούθησε το βίντεο την Παρασκευή (2/5) το πρωί και ο πατέρας ήταν «ιδιαίτερα συντετριμμένος», σύμφωνα με τον Ράιτ, όπως μετέδωσε η Cincinnati Enquirer. Ο Ράιτ δήλωσε στο CNN ότι έχει υποβάλει αίτημα για δημόσια πρόσβαση σε αρχεία και ζητά περισσότερες πληροφορίες.

«Σε αυτό το στάδιο, εξακολουθούμε να ερευνούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ράιαν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του Σινσινάτι», δήλωσε, προσθέτοντας πως έχει ήδη συναντηθεί με την Αρχηγό της Αστυνομίας. «Η οικογένεια είναι βαθιά πληγωμένη και συγκλονισμένη από αυτό που συνέβη στον γιο τους.»

Η αστυνομία ανέφερε πως ο αναπληρωτής σερίφης σκοτώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής (2/5).

Ο συνήγορος υπεράσπισης Τομ Γιούινγκ, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναγνώρισε ότι πρόκειται για «μια συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση» ενώπιον ενός κατάμεστου από αστυνομικούς δικαστηρίου στην κομητεία Χάμιλτον. «Κατανοώ ότι υπάρχει πολλή θλίψη και πολλή οργή σε αυτή την αίθουσα και στην κοινωνία γενικότερα», είπε, πριν ζητήσει «εύλογη εγγύηση».

Η αστυνομική επέμβαση διήρκεσε «έξι σύντομα δευτερόλεπτα»

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (2/5), η Θίτζι παρουσίασε το υλικό από την κάμερα σώματος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 18χρονο.

Ο νεαρός ήταν μεταξύ τεσσάρων υπόπτων που εντοπίστηκαν μέσα σε κλεμμένο όχημα σε πάρκινγκ στην περιοχή East Price Hill του Σινσινάτι. Όλοι τράπηκαν σε φυγή όταν έφτασαν οι ένστολοι. Ο 18χρονος κρατούσε όπλο, σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας. Ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε καθώς αυτός εμφανίστηκε ανάμεσα σε δύο κάδους απορριμμάτων. Στο βίντεο, ακούγεται ένας άλλος αστυνομικός να φωνάζει: «Έχει όπλο! Έχει όπλο! Δεξιά σου! Δεξιά σου!»

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι ο 18χρονος φάνηκε να στρέφει το όπλο εναντίον του. «Όταν βγήκε ανάμεσα στους κάδους, κρατούσε το όπλο μπροστά του σε θέση μάχης, το οποίο ήταν στραμμένο προς τον αστυνομικό, και εκείνος ένιωσε απειλή για τη ζωή του. Γι' αυτό και πυροβόλησε», δήλωσε η Θίτζι.

Ο αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε τέσσερις με πέντε φορές, με δύο σφαίρες να πλήττουν τον νεαρό.

Το βίντεο από την κάμερα σώματος δεν δείχνει με σαφήνεια τον 18χρονο να στρέφει το όπλο στον αστυνομικό. Η αρχηγός της αστυνομίας παραδέχτηκε ότι η εικόνα είναι «θολή, δυστυχώς», λόγω των κραδασμών καθώς ο αστυνομικός έτρεχε.

Η αστυνομία κατέσχεσε ένα πιστόλι με παρατεταμένη γεμιστήρα, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές, έφερε ο 18χρονος. Το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί.

Ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ υπηρετεί στο σώμα πάνω από δέκα χρόνια και είναι μέλος της Ομάδας Σύλληψης Φυγόδικων στο Τμήμα Ειδικών Ερευνών.

Οι αστυνομικοί παρείχαν ιατρική βοήθεια μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία, με σκοπό να σώσουν τη ζωή του νεαρού, δήλωσε η Θίτζι, τονίζοντας την ταχύτητα της εξέλιξης.

«Θέλω να επισημάνω... από τη στιγμή που οι ύποπτοι βγήκαν από το όχημα και ξεκίνησε η καταδίωξη, μέχρι τη στιγμή που ο νεαρός πυροβολήθηκε, πέρασαν μόλις έξι δευτερόλεπτα. Έξι γρήγορα δευτερόλεπτα», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας «παράλογο» να περιμένει κανείς από τους αστυνομικούς να σκεφτούν και να επιλέξουν διαφορετική δράση σε τόσο μικρό χρόνο.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο: Με Πούτιν και Κιμ στο πλευρό του ο Σι έστειλε μήνυμα στη Δύση για «πόλεμο ή ειρήνη»

Διεθνή / Στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο: Με Πούτιν και Κιμ στο πλευρό του ο Σι έστειλε μήνυμα στη Δύση για «πόλεμο ή ειρήνη»

«Η αναγέννηση του κινεζικού έθνους είναι ασταμάτητη και η ευγενής υπόθεση της ειρήνης και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας σίγουρα θα θριαμβεύσει», είπε ο κινέζος πρόεδρος σε ομιλία του
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύτηκαν νέα αρχεία για την υπόθεση που όμως ήταν ήδη γνωστά

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύτηκαν νέα αρχεία για την υπόθεση, τα οποία όμως ήταν ήδη γνωστά

Τα αρχεία φαίνεται να περιέχουν πληροφορίες που είναι ήδη δημόσια γνωστές, την ώρα που αυξάνεται η πίεση για τη δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων της υπόθεσης
LIFO NEWSROOM
Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM