Partygate: 20 πρόστιμα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ και Γουάιτχολ

Η πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ Facebook Twitter
Φωτ: EPA/ANDY RAIN
0

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν 20 πρόστιμα σχετικά με τις παραβάσεις των μέτρων κατά τη διάρκεια του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ και το Γουάιτχολ -το γνωστό και ως Partygate.

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία δεν θα κατονομάσει τα άτομα ούτε θα επιβεβαιώσει ποια γεγονότα σχετίζονται με τις ειδοποιήσεις καθορισμένων ποινών, ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ ενημέρωσε ότι θα επιβεβαιώσει εάν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι μεταξύ των παραληπτών.

Σύμφωνα με τον Guardian τα πρόστιμα, που επιβάλλονται, δεν σημαίνει ότι αφορούν 20 άτομα. Ορισμένοι ενδέχεται να λαμβάνουν περισσότερες από μία ειδοποιήσεις καθορισμένων ποινών.

Οι βρετανικές αρχές, έχουν ξεκινήσει έρευνα για πάρτι, όπου οι περιορισμοί για την covid φέρεται να έχουν παραβιαστεί. Αξιωματικοί ζήτησαν από περίπου 100 μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ και του Γουάιτχολ να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια ως μέρος της έρευνας. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το partygate έχει προκαλέσει τριγμούς στην Ντάουνινγκ Στριτ, με τον Μπόρις Τζόνσον να βρίσκεται στο στόχαστρο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός απολογήθηκε για τα όσα διαδραματίστηκαν, την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Ζητήσαμε από τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα να κάνουν τις πιο ασυνήθιστες θυσίες - να μην συναντήσουν αγαπημένα πρόσωπα, να μην επισκεφτούν συγγενείς πριν πεθάνουν και καταλαβαίνω τον θυμό που νιώθουν. Αλλά δεν αρκεί να λέμε συγγνώμη. Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και πρέπει να μάθουμε», είχε πει ο Τζόνσον.

Με πληροφορίες SkyNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM