Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη νότια Ευρώπη

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη νότια Ευρώπη Facebook Twitter
0

Γιατί να πάρεις το τρένο, αν υπάρχει τρόπος να διασχίσεις μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, από τη Βενετία μέχρι το Τορίνο;

Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου του Μιλάνου παρουσίασαν ένα νέο φιλόδοξο έργο: μια διαδρομή 679 χιλιομέτρων παράλληλα με τον Πάδο, αποκλειστικά για ποδήλατα, γράφει το wcrunch.

Το έργο ονομάζεται “VenTo” («αέρας» στα ιταλικά). Η λέξη συνδυάζει τις δύο πόλεις που συμμετέχουν, τη Βενετία (Venetia) και το Τορίνο (Torino). H διαδρομή περνάει από τις πόλεις Ferrara, Pavia και Valenza, από λιβάδια κι εθνικά πάρκα. Το 15% της διαδρομής υπάρχει ήδη. Η επιπλέον διαδρομή περνάει από σημαντικούς ναούς, μοναστήρια και πανδοχεία. Κάθε έξι χιλιόμετρα υπάρχει σταθμός τρένου όπου μπορεί κανείς να βάλει και το ποδήλατό του.

Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι η διαδρομή δεν θα προσελκύει μόνο τουρίστες αλλά θα βοηθάει και στις μετακινήσεις των κατοίκων. Αν καταφέρουν να πείσουν το κράτος να δώσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται, η διαδρομή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε δύο χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM