«Ας πάρουν στο παιδί τους fast food»: Αντιδράσεις για δήλωση του Αυστριακού καγκελάριου σχετικά με τη φτώχεια

«Ας φάνε fast food»: Αντιδράσεις για δηλώσεις του καγκελάριου σχετικά με το υψηλό κόστος ζωής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Αντιμέτωπος με αντιδράσεις είναι ο Αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ για βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο αναφέρει ότι οι γονείς με χαμηλό εισόδημα μπορούν να ταΐζουν τα παιδιά τους με fast food και συγκεκριμένα με χάμπουργκερ από τα McDonald's.

Στο βίντεο με την προτροπή για κατανάλωση fast food ως μέσο αντιμετώπισης της φτώχειας, ο καγκελάριος εμφανίζεται να παραπονιέται για το πώς τα μέσα ενημέρωσης αποτυπωνόταν την παιδική πείνα.

«Λοιπόν, τι σημαίνει ότι ένα παιδί δεν έχει ένα ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Ξέρετε ποιο είναι το φθηνότερο ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιεινό, αλλά είναι φθηνό: ένα χάμπουργκερ στα McDonald's - 1,40 ευρώ κοστίζει, και αν συνοδευτεί με πατάτες 3,50 ευρώ. Τώρα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι ζούμε σε μια χώρα που οι γονείς δεν μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα για αυτό το γεύμα για το παιδί τους», είπε.

«Αν έχω πολύ μικρά εισοδήματα, δουλεύω περισσότερο», συνέχισε ο Νεχάμερ στο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα κρασιά και τα τυριά κοντά στο Σάλτσμπουργκ.

Εκπρόσωπος του αυστριακού παραρτήματος των McDonald's δήλωσε ότι αν και οι τιμές ποικίλλουν, είναι εφικτό να φάει κανείς ένα γεύμα τόσο οικονομικό όσο είπε ο καγκελάριος. Ένα χάμπουργκερ 250 θερμίδων είναι το φθηνότερο στο μενού της αμερικανικής αλυσίδας.

«Με βάση την κοινή λογική, προφανώς πρόκειται για τη χειρότερη συμβουλή υγείας που θα μπορούσε να δώσει κανείς σε κάποιον και σίγουρα σε παιδιά. Επειδή τα παιδιά δεν μπορούν πραγματικά να προστατευτούν από τις επιπτώσεις των ανθυγιεινών διατροφικών επιλογών», δήλωσε η Ντορότα Σιένκιεβιτς, υπεύθυνη πολιτικής του EuroHealthNet.

Ο καγκελάριος σήμερα δημοσίευσε ένα βίντεο στην πλατφόρμα X, υπερασπιζόμενος τη βοήθεια που δίνει η κυβέρνησή του σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Ωστόσο, δεν ζήτησε συγγνώμη για την τοποθέτησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM