«Ας πάρουν στο παιδί τους fast food»: Αντιδράσεις για δήλωση του Αυστριακού καγκελάριου σχετικά με τη φτώχεια

«Ας φάνε fast food»: Αντιδράσεις για δηλώσεις του καγκελάριου σχετικά με το υψηλό κόστος ζωής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Αντιμέτωπος με αντιδράσεις είναι ο Αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ για βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο αναφέρει ότι οι γονείς με χαμηλό εισόδημα μπορούν να ταΐζουν τα παιδιά τους με fast food και συγκεκριμένα με χάμπουργκερ από τα McDonald's.

Στο βίντεο με την προτροπή για κατανάλωση fast food ως μέσο αντιμετώπισης της φτώχειας, ο καγκελάριος εμφανίζεται να παραπονιέται για το πώς τα μέσα ενημέρωσης αποτυπωνόταν την παιδική πείνα.

«Λοιπόν, τι σημαίνει ότι ένα παιδί δεν έχει ένα ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Ξέρετε ποιο είναι το φθηνότερο ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιεινό, αλλά είναι φθηνό: ένα χάμπουργκερ στα McDonald's - 1,40 ευρώ κοστίζει, και αν συνοδευτεί με πατάτες 3,50 ευρώ. Τώρα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι ζούμε σε μια χώρα που οι γονείς δεν μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα για αυτό το γεύμα για το παιδί τους», είπε.

«Αν έχω πολύ μικρά εισοδήματα, δουλεύω περισσότερο», συνέχισε ο Νεχάμερ στο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα κρασιά και τα τυριά κοντά στο Σάλτσμπουργκ.

Εκπρόσωπος του αυστριακού παραρτήματος των McDonald's δήλωσε ότι αν και οι τιμές ποικίλλουν, είναι εφικτό να φάει κανείς ένα γεύμα τόσο οικονομικό όσο είπε ο καγκελάριος. Ένα χάμπουργκερ 250 θερμίδων είναι το φθηνότερο στο μενού της αμερικανικής αλυσίδας.

«Με βάση την κοινή λογική, προφανώς πρόκειται για τη χειρότερη συμβουλή υγείας που θα μπορούσε να δώσει κανείς σε κάποιον και σίγουρα σε παιδιά. Επειδή τα παιδιά δεν μπορούν πραγματικά να προστατευτούν από τις επιπτώσεις των ανθυγιεινών διατροφικών επιλογών», δήλωσε η Ντορότα Σιένκιεβιτς, υπεύθυνη πολιτικής του EuroHealthNet.

Ο καγκελάριος σήμερα δημοσίευσε ένα βίντεο στην πλατφόρμα X, υπερασπιζόμενος τη βοήθεια που δίνει η κυβέρνησή του σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Ωστόσο, δεν ζήτησε συγγνώμη για την τοποθέτησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM