Παρίσι: Τα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους, παρά την απαγόρευση -Δακρυγόνα και προσαγωγές

Παρίσι: Τα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους, παρά την απαγόρευση -Δακρυγόνα και προσαγωγές Facebook Twitter
Ένταση στη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων
0

Διαδηλωτές του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού, αψηφώντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Γαλλία για τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Παρόλα αυτά, εκατοντάδες μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων βγήκαν στους δρόμους σε διαδήλωση που έγινε μία ημέρα πριν από τις τοπικές εκλογές στη Γαλλία, οι οποίες θα γίνουν παρά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, ενώ προχώρησε σε τουλάχιστον 17 προσαγωγές. Από νωρίς το πρωί, περίπου 2.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, προκειμένου να αποτρέψουν τη διαδήλωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, τελικά διαδήλωσαν περίπου 400 άνθρωποι.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Διεθνή / Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες - «Με τη βοήθεια του Θεού, το ιρανικό έθνος πρέπει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά των στασιαστών»
THE LIFO TEAM
«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM