Το Λούβρο ανακοίνωσε ότι κλείνει, μέχρι νεωτέρας, μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία, ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Το ίδιο μέτρο ανακοίνωσε και ο Πύργος του Άιφελ. 

 

Το μουσείο που δέχεται 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο κλείνει από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι νεωτέρας. Ο Πύργος του Άιφελ κλείνει επίσης από απόψε. Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων- από έως 1.000 άτομα που ίσχυε έως τώρα- για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Στη Γαλλία έχουν εντοπιστεί έως τώρα πάνω από 2.800 κρούσματα ενώ 61 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό. Πέρα από το Λούβρο, μεταξύ άλλων κλείνουν επίσης το ανάκτορο των Βερσαλιών, αλλά και το Moulin Rouge. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοίνωσε ότι κλείνει ένα ακόμη μεγάλο μουσείο του κόσμου, το Met στη Νέα Υόρκη. Σήμερα αποφασίστηκε να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και στην Ελλάδα

 

Ο κορωνοϊός είχε ήδη διαταράξει τη λειτουργία του μουσείου το προηγούμενο διάστημα. Αρχικά το Λούβρο έμεινε κλειστό για δύο ημέρες, εξαιτίας της ανησυχίας των εργαζομένων για μόλυνση, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να μην πωλούνται εισιτήρια στα εκδοτήρια και να μπαίνουν στο μουσείο μόνο όσοι τα έχουν αγοράσει διαδικτυακά.