Παρέμβαση Χρυσόστομου για το Κυπριακό- Ζητά τερματισμό των συνομιλιών

Παρέμβαση Χρυσόστομου για το Κυπριακό- Ζητά τερματισμό των συνομιλιών Facebook Twitter
3


Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει την απομάκρυνση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντα .


Είπε επίσης ότι «μετά από τις αιχμές που έχει αφήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αν έχει λίγη ευαισθησία τουλάχιστον θα έπρεπε (ο κ. 'Αιντα) να απομακρυνθεί. Φαίνεται όμως ότι έχει στόχους και εννοεί να συνεχίσει για να πετύχει εκείνο που θέλει».
Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό πρέπει να τερματιστούν και να αρχίσουν υπό άλλη μορφή. Όπως υποστήριξε «ο διάλογος θα πρέπει να αφορά τη δημιουργία ενός πραγματικά λειτουργικού, βιώσιμου και σωστού κράτους, χωρίς βέτο. Εάν θα υπάρχουν βέτο στη λύση -τόνισε- τότε αυτή δεν θα λειτουργήσει».


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση πως όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο Κυπριακό «η λύση θα αφορά όχι διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά συνομοσπονδία». Πρόσθεσε πως, εάν η τουρκική πλευρά όντως επιθυμεί να επιτευχθεί ένα σωστό κράτος, πρέπει να εργαστεί γι' αυτό, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ένα κατασκεύασμα, το οποίο θα καταρρεύσει και θα βρεθούμε ενώπιον χάους». Επίσης, έθεσε το ερώτημα, εάν είναι βιώσιμη η ομοσπονδία που θα προκύψει από όσα συμφώνησαν ως τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Κύπρου στο διάλογο.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Το φοβερό επίσης είναι η στάση του καθηγητή του Χάρβαρντ ο οποίος αφού παραμερίστηκε από τις πρόσφατες συνομιλίες, τώρα έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος της Κυπριακής κυβέρνησης. Τι περίεργο.
Κάποια στιγμή θα ήθελα να γράψω ένα πολύ αναλυτικό σχόλιο περί Κυπριακού. Όποιος ζει στην Κύπρο αποκτά μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει ο κόσμος στην Ελλάδα. Επιγραμματικά να πω ότι η Εκκλησία ποτέ δεν ήθελε λύση. Δυστυχώς ούτε η νέα γενιά η οποία δεν θέλει τίποτα κοινό με τους Τουρκοκύπριους, δεν είχε ποτέ τίποτα κοινό ούτε και θέλει. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι όσο κυλάει ο χρόνος, το πράγμα διαπραγματευτικά γίνεται χειρότερο για τους Κύπριους και δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος είναι στο έλεος της πλειοψηφίας.
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: θα επέτρεπε ποτέ ο Ερντογάν μια λύση δίκαιη για τους Ελληνοκυπρίους και θα συναινούσε να εξασφαλιστεί η πραγματική ανεξαρτησία της Κύπρου; Υποθέτω ότι το ναι ή το όχι στην επανένωση της Κύπρου εξαρτάται άμεσα από την απάντηση στις προηγούμενες ερωτήσεις.