Παρατείνονται για έξι ακόμη μήνες οι έκτακτοι συνοριακοί έλεγχοι εντός της Σένγκεν

Παρατείνονται για έξι ακόμη μήνες οι έκτακτοι συνοριακοί έλεγχοι εντός της Σένγκεν Facebook Twitter
0

Η Κομισιόν αποδέχτηκε την αίτηση παράτασης των έκτακτων συνοριακών ελέγχων που είχε ζητήσει μία ομάδα χωρών όπως η Σουηδία, η Αυστρία, η Δανία, η Γερμανία, η Νορβηγία και η Γαλλία.

Οι έλεγχοι, που κανονικά θα έληγαν στις 12 Μαΐου, θα παραταθούν για έξι ακόμα μήνες, δηλαδή έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Η παράταση εγκρίθηκε καθώς η Κομισιόν έκρινε πως τα κενά στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων από Ελλάδα δεν έχουν ακόμα αντιμετωπισθεί πλήρως.

Η Ελλάδα έχει πετύχει «τεράστια πρόοδο», όμως ακόμα «δεν έχουν αντιμετωπισθεί οι ελλείψεις» που είχαν διαπιστωθεί στα ελληνικά σύνορα, δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Κομισιόν δεν προτείνει την επιβολή συνοριακών ελέγχων στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Ελλάδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM