Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο αναγκάζεται να κοιμάται στο πάτωμα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο αναγκάζεται να κοιμάται στο πάτωμα Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο αγωνίζεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι τόσο ψηλός, που αναγκάζεται να κοιμάται στο πάτωμα.

Ο Morteza Mehrzadselakjani, πιο γνωστός ως Mehrzad, έχει ύψος 2,46 μ. και είναι δύο φορές Παραολυμπιονίκης στο βόλεϊ καθιστής πετοσφαίρισης, εκπροσωπώντας το Ιράν. Παρόλο που είχε ένα ειδικά κατασκευασμένο κρεβάτι για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πρέπει να κοιμηθεί στο πάτωμα στο Παρίσι, σύμφωνα με τον προπονητή του.

«Δεν έχει ειδικό κρεβάτι, αλλά έχει στο μυαλό του τον πιο σημαντικό στόχο», δήλωσε ο προπονητής Hadi Rezaeigarkani στο Olympics.com. «Δεν έχει σημασία γι' αυτόν αν θα ξαπλώσει στο πάτωμα ή αν δεν θα έχει αρκετό φαγητό. Έχει το μυαλό του να γίνει πρωταθλητής».

Ο προπονητής Rezaeigarkani ήταν αυτός που τον ανακάλυψε όταν ο μελλοντικός αθλητής εμφανίστηκε σε ένα ιρανικό ριάλιτι το 2011 για να μιλήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινή ζωή.  Ο ντροπαλός 36χρονος αθλητής χρησιμοποιεί μερικές φορές αναπηρικό καροτσάκι για να μετακινηθεί και πέρασε πέντε μοναχικά χρόνια στο σπίτι του, καθώς ντρεπόταν να βγει έξω.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο αναγκάζεται να κοιμάται στο πάτωμα Facebook Twitter
Φωτ: Getty

Είχε ήδη διαγνωστεί με μια πάθηση που προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη σε μέρη του σώματος και το δεξί του πόδι είναι πλέον περίπου 15 εκατοστά μικρότερο από το αριστερό του. Ένα ατύχημα με ποδήλατο στα εφηβικά χρόνια του Mehrzad είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί η λεκάνη του και να έχει μικρότερη ανάπτυξη το δεξί πόδι του.

«Πριν αρχίσω να παίζω βόλεϊ καθιστής πετοσφαίρισης, οι άνθρωποι με κοιτούσαν με ανοιχτό στόμα», δήλωσε στην Ιρανική Παραολυμπιακή Επιτροπή μετά το ντεμπούτο του το 2016.

«Μετά την ένταξή μου στο άθλημα και την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι άνθρωποι είναι πλέον χαρούμενοι που με συναντούν και βγάζουν selfies». Τα δυνατά καρφιά του κάνουν τον Mehrzard τρομερό. Ακόμη και όταν κάθεται στο γήπεδο, με τα χέρια του υψωμένα, ο Μεχρζάντ είναι πάνω από 1,80 μ. ψηλός.

Ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και καλύτερος επιθετικός στο Τόκιο 2020, καθώς και καλύτερος επιθετικός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022.

«Αν πάτε πίσω στον Morteza όταν ήταν 12 ετών, κανείς δεν είχε καμία εκτίμηση γι' αυτόν, αλλά όταν έγινε παίκτης του βόλεϊ, όλοι, σε όλο τον κόσμο τον γνωρίζουν και τον σέβονται», δήλωσε ο προπονητής του.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεό του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM