«Παρανοϊκές οι δηλώσεις Μακρόν», λέει ο αρχικατάσκοπος της Ρωσίας

«Παρανοϊκές οι δηλώσεις Μακρόν», λέει ο αρχικατάσκοπος της Ρωσίας Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πιθανότητα αποστολής στρατιωτών από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν «τρελά και παρανοϊκά όνειρα».

«Αν η κατάσταση επιδεινωθεί στην Ουκρανία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις αποφάσεις που επιβάλλονται ώστε η Ρωσία να μην κερδίσει ποτέ», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (14/3) ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στα τηλεοπτικά δίκτυα France 2 και TF1.

Η «ασφάλεια των Γάλλων» προϋποθέτει την «ήττα της Ρωσίας» στην Ουκρανία, δήλωσε, εκτιμώντας ότι αυτοί που βάζουν όρια στην υποστήριξη της Ουκρανίας «επιλέγουν την ήττα». Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «υπαρξιακός για την Ευρώπη μας και για τη Γαλλία», τόνισε ο Μακρόν. «Αν η Ρωσία κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, η αξιοπιστία της Ευρώπης θα μειωθεί στο μηδέν» και «δεν θα έχουμε πλέον ασφάλεια», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM