Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους - Απορρίφθηκε το αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση

Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους - Απορρίφθηκε το αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/STRINGER
0

Απορρίφθηκε το αίτημα του Όσκαρ Πιστόριους για αποφυλάκιση υπό όρους. Ο καταδικασθείς για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, έχει εκτίσει το μισό από την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί. 

Το συμβούλιο αναστολών αρνήθηκε πρόωρη αποφυλάκιση του Νοτιοαφρικανού, ο οποίος δολοφόνησε το νεαρό μοντέλο στο σπίτι του στην Πρετόρια τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο κ. Πιστόριους ζήτησε την υφ' όρων απελευθέρωσή του, ισχυριζόμενος πως έχει αναμορφωθεί, όμως το συμβούλιο απέρριψε την αίτησή του επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμπληρώσει την ελάχιστη απαιτούμενη περίοδο κράτησης, σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών.

Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους - Απορρίφθηκε το αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση Facebook Twitter
Η Ρίβα Στέενκαμπ και ο Όσκαρ Πιστόριους σε δημόσια εμφάνιση του 2012 - Φωτ.: EPA/FRENNIE SHIVAMBU

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πριν από μια δεκαετία, ο τότε επιφανής αθλητής πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη Στέενκαμπ, με την οποία διατηρούσε σχέση αρκετούς μήνες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι νόμιζε ότι είχε μπει στο σπίτι του κάποιος εισβολέας και κρυβόταν στο μπάνιο, και συνειδητοποίησε ότι ήταν η φίλη του μόνο αφού άνοιξε την πόρτα.

Παρά την προσπάθειά του να πείσε το δικαστήριο ότι επρόκειτο περί ενός τραγικού λάθους, οι δικαστές έκριναν πως έδρασε με δόλο και σκότωσε τη σύντροφό του λόγω ζήλιας και θυμού. 

Η οικογένεια του θύματος δεν αποδέχθηκε ποτέ τους ισχυρισμούς του και είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του στη φυλακή. 

Η δικηγόρος της οικογένειας Στέενκαμπ, δήλωσε ότι η μητέρα του θύματος, Τζουν, η οποία έδωσε το παρών στη σημερινή ακρόαση και απευθυνθεί στο συμβούλιο, είναι ενθουσιασμένη με τις εξελίξεις. 

Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους - Απορρίφθηκε το αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση Facebook Twitter
Η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν, φτάνει στην ακρόαση για την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους - Φωτ.: EPA/KIM LUDBROOK

«Δεν είπε την αλήθεια. Αν δεν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, δεν θεωρούν ότι έχει αναμορφωθεί» προσέθεσε η ίδια. 

Το αίτημα του καταδικασθέντα θα επανεξεταστεί τον Αύγουστο του 2024, όπως γνωστοποιήθηκε από το συμβούλιο. 

Ο Πιστόριους επιμένει ότι είχε τύψεις για τη δολοφονία. Προ διαστήματος είχε συναντηθεί με τον πατέρα της 29χρονης, Μπάρι, αλλά εκείνος επέμεινε πως δεν είδε έναν ειλικρινή άνδρα απέναντί του. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM