Παραμένει προφυλακισμένος ο Φρέντι Μπελέρη

Συνεχίζεται η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Facebook
0

Παραμένει προφυλακισμένος ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, καθώς οι δικαστικές αρχές απέρριψαν νέο αίτημα των δικηγορών του.

Σήμερα, το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα. Κάτι τέτοιο θα έδινε τη δυνατότητα στον Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Να σημειωθεί πως ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει για τρεις μήνες προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί τη δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ’ αυτού να εκπνέει.

Υπενθυμίζεται πως παραμένει η κόντρα μεταξύ Φρέντι Μπελέρη και Έντι Ράμα. Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας απάντησε μέσα από τη φυλακή σε μακροσκελή ανάρτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος υπονόησε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απαιτεί διαφορετική μεταχείριση λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του. 

Σε δική του ανάρτηση ο Φρέντι Μπελέρης υπενθυμίζει ότι τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και υποστηρίζει ότι στα 33 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, μόνο ένα άτομο, έχει συλληφθεί για τα φερόμενα εκλογικά εγκλήματα.

«Και αυτό το άτομο είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής» τονίζει ο Φρέντι Μπελέρης και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών, αλλά και πάλι μόνο εκείνος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM