Παραλίγο σύγκρουση αεροσκάφους της Air France με drone

Παραλίγο σύγκρουση αεροσκάφους της Air France με drone Facebook Twitter
0

Ένα επιβατικό αεροπλάνο Airbus A320 της Air France το οποίο είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη παρά λίγο με drone κατά τη διαδικασία προσέγγισης του αεροδρομίου Charles de Gaulle στο Παρίσι, σε ένα περιστατικό που συνέβη στις 19 Φεβρουαρίου και δημοσιοποιείται τώρα.

Σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων της Γαλλίας, το περιστατικό ορίζεται ως «σοβαρό συμβάν» και επισημαίνεται ότι συνέβη την ώρα που το αεροσκάφος πλησίαζε το αεροδρόμιο για προσγείωση στον διάδρομο 26L .

"Σε υψόμετρο 5.500 ποδών και ρυθμό καθόδου 1.000 πόδια ανά λεπτό με ταχύτητα περίπου 220 κόμβων προς ανατολάς, ο συγκυβερνήτης αντελήφθη ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος…περίπου πέντε μέτρα κάτω από την δεξιά πτέρυγα του αεροπλάνου», εξηγεί η αρχική έκθεση που εκπονήθηκε από τους ερευνητές. Αφού ο πιλότος κατάφερε να αποφύγει το drone, το πλήρωμα ενημέρωσε τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας για την παρουσία του ιπτάμενου αντικειμένου.

Όπως αναφέρει η El Pais, ο  Γαλλικός οργανισμός ασφάλειας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο αεροσκάφος  ή το μέγεθος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αλλά συνολικά το μοντέλο που ενεπλάκη στο επεισόδιο μπορεί να μεταφέρει 160 επιβάτες. Η ΙΑΤΑ έχει ήδη προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα ότι τα drones είναι μια όλο και περισσότερο "πραγματική και αυξανόμενη απειλή» για την ασφάλεια της εμπορικής αεροπορίας.

Ο Balpa (βρετανικός σύλλογος πιλότων) ανέφερε ότι πρόκειται για σημαντικό γεγονός που θα πρέπει να δώσουν την αφορμή στην κυβέρνηση να κάνει μια σοβαρή ανάλυση για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ένα αεροσκάφος συγκρουστεί με drone, τα οποία περιέχουν μπαταρίες λιθίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, μεταξύ της 11ης Απριλίου και της 4ης Οκτωβρίου του περασμένου έτους υπήρξαν 23 περιπτώσεις στις οποίες απεφεύχθη την τελευταία στιγμή μια σύγκρουση με drone. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ