«Παρακαλώ, ουρλιάξτε από μέσα σας»: Νέοι κανόνες για το τρενάκι του τρόμου στην Ιαπωνία

«Παρακαλώ, ουρλιάξτε από μέσα σας»: Νέοι κανόνες για το τρενάκι του τρόμου στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Το να κάνεις ησυχία σε μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου είναι σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά ένα θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία ζητά στους επισκέπτες ακριβώς αυτό- και μερικά ακόμη.

Το Fuji-Q Highland κοντά στο Τόκιο, που άρχισε να λειτουργεί ξανά τον προηγούμενο μήνα αφού είχε κλείσει λόγω κορωνοϊού, ζήτησε στους επισκέπτες να αποφεύγουν τις κραυγές όταν βρίσκονται πάνω στο τρενάκι του τρόμου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά σταγονιδίων και αντ' αυτού «να ουρλιάζουν από μέσα τους»

Προκειμένου δε, να ενθαρρύνει το κόσμο να υπακούσει, καλεί τους επιβάτες να δείξουν «το πιο σοβαρό τους πρόσωπο» για την φωτογραφία που θα τραβηχτεί, την οποία μπορούν να κοινοποιήσουν online στο #KeepASeriousFace. Εκείνοι που θα βγάλουν την πιο σοβαρή φωτογραφία, θα έχουν δωρεάν πάσο για όλη την ημέρα. 

Σχετικά με την απαγόρευση των κραυγών, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, στόχος είναι να σταματήσει η διασπορά σταγονιδίων σάλιου που μπορεί να φύγουν από το στόμα στα περίπου 120 χλμ/ώρα, που τρέχει το τρενάκι.

Προφανώς και ο κανόνας είναι δύσκολο να εφαρμοστεί υπό τέτοιες συνθήκες, αλλά οι υπεύθυνοι το πάρκου, μιλώντας στη Wall Street Journal, εξήγησαν πως οι «παραβάτες» δεν θα τιμωρούνται.

Για να αποδείξουν μάλιστα στον κόσμο, πως είναι δυνατόν να κάνεις βόλτα με το τρενάκι χωρίς φωνές, δημοσίευσαν ένα βίντεο με δυο υπαλλήλους που το κάνουν σε απόλυτη ησυχία, για να δείξουν τον τρόπο.

Στο σουρεαλιστικό βίντεο, που έχει γίνει viral, οι υπάλληλοι ντυμένοι με κοστούμι και φορώντας τις μάσκες τους, κάνουν βόλτα με το τρενάκι και μόλις εκείνο σταματά, ο ένας φτιάχνει ήρεμα τα μαλλιά του, δείχνοντας σχεδόν να έχει βαρεθεί από την εμπειρία. Στο τέλος εμφανίζεται το μήνυμα: «Παρακαλώ φωνάξτε από μέσα σας».

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ