Παραιτήθηκε ο Σον Σπάισερ, γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου

Παραιτήθηκε ο Σον Σπάισερ, γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, βάζοντας τέλος σε μια σύντομη και ταραχώδη θητεία με την οποία έγινε ευρέως γνωστός κι ενώ οι αποκαλύψεις με πρωταγωνιστές πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματούν να κλυδωνίζουν την πολιτική σκηνή της χώρας.


Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την παραίτηση του Σπάισερ, ηλικίας 45 ετών, και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διόρισε τον χρηματιστή της Γουόλ Στριτ Άντονι Σκαραμούτσι στην θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας του.


«Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω το πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Θα συνεχίσω έως τα τέλη Αυγούστου» σημείωνε ο Σπάισερ σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.


Αν και δεν ήταν έκπληξη, η αποχώρηση του Σπάισερ ήταν ξαφνική και αποτυπώνει την πολιτική αναταραχή στο εσωτερικό των νομικών ομάδων και των ομάδων επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ μεσούσης της έρευνας, που ολοένα και διευρύνεται, σχετικά με τις πιθανές σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ, που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016, και του Κρεμλίνου.


Όντας στο επίκεντρο της σάτιρας της Μελίσας Μακάρθι στο "Saturday Night Live" αλλά και αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τα κωμικά σκετσάκια άλλων εκπομπών λόγω των αντιπαραθέσεων που είχε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων στον Λευκό Οίκο, ο Σπάισερ αναδείχθηκε σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της κυβέρνησης Τραμπ.


Κατάφερε άλλωστε να προκαλέσει διαμάχες από την αρχή της θητείας του, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον ΜΜΕ στην πρεμιέρα των καθηκόντων του ως εκπρόσωπος τύπου και χαρακτηρίζοντας ανακριβείς τους αριθμούς που έδωσαν οι δημοσιογράφοι σχετικά με το πλήθος που παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας του Ρεπουμπλικάνου.


«Ήταν το μεγαλύτερο πλήθος που παρακολούθησε ποτέ μια ορκωμοσία, τελεία και παύλα, τόσο εντός της χώρας όσο και παγκοσμίως» είχε τονίσει με τη δήλωσή του σύντομα να προκαλεί αντιδράσεις.


Την ώρα που ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν ανέφερε τους λόγους της παραίτησης του Σπάισερ, η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι παραιτήθηκε λόγω του διορισμού του Σκαραμούτσι. Ο Σπάισερ είχε αναλάβει καθήκοντα τόσο εκπροσώπου τύπου όσο και διευθυντή επικοινωνίας.


Ο 45χρονος είχε εξάλλου βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων ότι έκανε ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις.


Από την αρχή, ο Σον Σπάισερ και άλλοι συνεργάτες του Τραμπ επιδίωξαν να αναταράξουν το κατεστημένο στις σχέσεις του Λευκού Οίκου με τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένων αποφάσεων όπως τον περιορισμό των καθημερινών ενημερώσεων που μεταδίδονταν τηλεοπτικά και την αντικατάστασή τους από ακουστικές ενημερώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM