Το παράδοξο του κορωνοϊού: Το κατάστημα που είναι ανοιχτό μόνο για τους μισούς πελάτες

Το παράδοξο του κορωνοϊού: Το κατάστημα που είναι ανοιχτό μόνο για τους μισούς πελάτες Facebook Twitter
Στα σύνορα του Βελγίου με την Ολλανδία υπάρχει ένα κατάστημα που ανοίγει μόνο για τους μισούς πελάτες
0

Το κατάστημα Zeeman στην πόλη Baarle στα σύνορα Βελγίου και Ολλανδίας ανοίγει μεν, κατά το ήμισυ δε, λόγω του κορωνοϊού.

Το παράδοξο αυτό έχει όμως και μία λογική εξήγηση. Το κατάστημα βρίσκεται ακριβώς στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας. Το μισό ανήκει στον ολλανδικό δήμο Baarle-Nassau και το άλλο μισό στον βελγικό δήμο Baarle-Hertog.

Στην ανάληψη έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού, οι δύο χώρες είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Και επέβαλαν διαφορετικά μέτρα. 

Η βελγική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκλεισε όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, αλλά η ολλανδική κυβέρνηση από την άλλη υποχρεώνει όλα τα καταστήματα να λάβουν μέτρα για την επιβολή της κοινωνικής απόστασης, χωρίς να επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας τους.

Ωστόσο, στον δήμο Baarle, (Nassau από ολλανδικής πλευράς και Hertog, από βελγικής) τα σύνορα μεταξύ των χωρών δεν χωρίζουν μόνο δρόμους αλλά και το συγκεκριμένο κατάστημα.

Έτσι, λόγω των διαφορετικών πολιτικών, ένα από τα καταστήματα Zeeman στα σύνορα, είναι ανοιχτό μόνο για τους μισούς πελάτες. Και εκεί δημιουργείται μία σύγχυση.

«Τα τετραγωνικά μέτρα (του καταστήματος) στο Βέλγιο ακολουθούν απλώς τα βελγικά μέτρα. Τα τετραγωνικά μέτρα στην ολλανδική πλευρά, ακολουθούν τα αντίστοιχα της Ολλανδίας», δήλωσε ο Marjon De Hoon, δήμαρχος του ολλανδικού δήμου Baarle-Nassau, στην VRT.

Εάν οι πελάτες χρειάζονται κάτι από το κατάστημα που βρίσκεται στη βελγική πλευρά του καταστήματος «αυτό δεν είναι δυνατό προς το παρόν, δυστυχώς», πρόσθεσε.

Το κατάστημα έχει τοποθετήσει ειδική ταινία στη μέση του καταστήματος για να υποδείξει το περίγραμμα μεταξύ ανοιχτού και κλειστού χώρου.

«Χρειαζόμουν εσώρουχα, αλλά αυτό είναι στο βελγικό τμήμα του καταστήματος, οπότε δεν μπορούσα να αγοράσω», είπε ένας Ολλανδός πελάτης στην VRT.

Η αλυσίδα ενδυμάτων έλαβε αίτημα από το Βέλγιο να κλείσει το κατάστημα, σύμφωνα με τα βελγικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά επειδή το κατάστημα στην πλευρά της Baarle-Nassau υπόκειται στην ολλανδική νομοθεσία, το Zeeman δεν χρειάζεται απαραίτητα να κλείσει, δήλωσε εκπρόσωπος της Zeeman σε περιφερειακό ολλανδική εφημερίδα.

Μετά από διαβούλευση με τον δήμο Baarle-Nassau, αποφασίστηκε να κλείσει το βελγικό μισό του καταστήματος.

«Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς το Βέλγιο διατηρώντας το μαγαζί μας κλειστό σε εκείνη την πλευρά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από τους Brusselstimes 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM