Πάπας: Απομακρύνετε τα κινητά τηλέφωνα από τα οικογενειακά τραπέζια και μιλήστε μεταξύ σας

Πάπας: Απομακρύνετε τα κινητά τηλέφωνα από τα οικογενειακά τραπέζια και μιλήστε μεταξύ σας Facebook Twitter
EPA
1

Ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή κάλεσε τους πιστούς να απομακρύνουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τα οικογενειακά γεύματα, να δώσουν έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ τους και να μην ξεχνάνε να μιλάνε κατά τη διάρκεια των γευμάτων με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας, ζήτησε από τους πιστούς να μιλάνε ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια των γευμάτων αντί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, αναφέροντας ως παράδειγμα σωστής οικογένειας, τον Ιησού, τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

«Προσεύχονταν, εργάζονταν και επικοινωνούσαν μεταξύ τους», είπε ο Πάπας στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Αναρωτιέμαι αν εσείς, στην οικογένειά σας, γνωρίζετε πώς να επικοινωνείτε ή είστε σαν αυτά τα παιδιά, που κατά τη διάρκεια του φαγητού, μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο... υπάρχει ησυχία αλλά κανείς δεν επικοινωνεί», είπε ο Πάπας.

Πρέπει να επαναφέρουμε την επικοινωνία στις οικογένειές μας, πρόσθεσε ο Πάπα κατά την ομιλία του ενώπιον των πιστών στο Βατικανό. «Πατέρες, γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, αδελφοί και αδελφές, αυτό είναι ένα καθήκον που πρέπει να αναλάβετε σήμερα, την ημέρα της Αγίας Οικογένειας».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM